Helyi közélet

2023.10.15. 17:55

Elhunyt Veszter bácsi

Október 15-én elhunyt Simon Szilveszter, azaz – ahogy mindenki nevezte – Veszter bácsi.

Delmagyar.hu

85 évesen hunyt el Simon Szilveszter. Fotó: Kübekháza Hírszolgálat

Vasárnap délelőtt 11.40 órakor, életének 85. évében hosszú, türelemmel viselt betegség után elhunyt Simon Szilveszter, Kübekháza egykori körzeti megbízottja, a helyi polgárőrség alapítója és alelnöke, a település díszpolgára

 – olvasható a Kübekháza Hírszolgálat Facebook-oldalon. A posztban leírták, hogy az elhunytat az önkormányzat saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Simon Szilveszterről idén év elején írtuk, hogy 85-ik születésnapján egy meglepetés ünnepséget rendeztek számára.

Júniusban az arany érdemkeresztet kórházi már ágyán vette át Simon Szilveszter. Ahogy beszámoltunk róla, a Magyar Polgárőr Szövetség évente két alkalommal adja át legmagasabb elismerését, a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát. Ezt összesen 40 személy kaphatja meg, olyanok, akik hosszú ideje kiemelkedően végzik munkájukat. Idén Simon Szilveszter is a díjazottak között volt, ám az idős férfi nem tudta a fővárosi ünnepségen átvenni az elismerést, így a deszki kórházban adták át neki egy rögtönzött ünnepség keretében.

Veszter bácsi 1963 és 1989 között Kübekháza körzeti megbízottja volt, húsz éve a helyi polgárőrség egyik vezetője, akit a falu érdekében végzett kiemelkedő közszolgálatáért 2018-ban Kübekháza díszpolgárává is megválasztottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában