Szegedi hírek

2023.11.15. 18:00

A dolgozóktól is pénzt kér az Árkád a parkolásért

Az Árkádban lévő üzletek alkalmazottaitól is pénzt kér a bevásárlóközpont a parkolásért. Információink szerint úgynevezett kedvezményes dolgozói parkolóbérletet vásárolhatnak havonta több mint tízezer forintért. Az áruház illetékese szerint az, hogy a vele szerződéses viszonyban álló partnereknek milyen feltételekkel biztosítanak parkolási lehetőséget, az csak a rájuk tartozik.

Arany T. János

Archív fotó: Török János

Az Árkád dolgozóinak is fizetniük kell a parkolásért. Miután megjelent cikkünk Kiszorultak az ingyenélők az Árkádból címmel, amiben arról írtunk, hogy a környező utcákban már sehol nem lehet megállni, mert nincs hely, megkereste szerkesztőségünket egy olvasónk, aki arra hívta fel a figyelmünket, hogy meglepő módon az áruházban dolgozóknak is fizetniük kell a parkolásért. Bár olvasónk a telefonban nem sok mindent árult el, ő is bizonytalan volt, azt a költői kérdést azért feltette, hogy mi van azokkal, akik minimálbérért dolgoznak és egy rozoga kis autóval járnak dolgozni. Ők hogyan fogják kifizeti ezt az összeget. Olvasónk 16 ezer forintos dolgozói havi bérletről beszélt. 

A győri Árkádban a szegedi után körülbelül egy hónappal, a napokban vezetik be a fizetős parkolást. Itt sikerült beszélnünk azt egyik üzlet alkalmazottjával, aki felháborodásának adott hangot. A győri Árkádban 12 ezer 500 forint lesz az úgynevezett kedvezményes dolgozói havi parkolóbérlet. – Ez nem kis összeg. Még én fizessek azért, hogy dolgozhassak? – kérdezte az üzlet eladója. Győrben is sok még a bizonytalanság.

Hogy ki kap dolgozói bérletet, az valószínűleg a munkáltatótól függ. A nagyobb üzletekben több mint tízen is dolgoznak. Még ha nem mindenki kocsival jár dolgozni, ez akkor is további kiadást jelent akár a munkavállalónak, akár a munkaadónak.

Megkérdeztük az Árkádot üzemeltető cég illetékesét arról, hogy az üzletek bérlői és dolgozói hogyan és mennyiért parkolhatnak az áruház parkolójában.

Erre a kérdésünkre a következő választ kaptuk:

Kedves János!

Az, hogy az ÁRKÁD a vele szerződéses viszonyban álló partnereknek milyen feltételekkel biztosít parkolási lehetőséget, az csak az ÁRKÁD üzemeltetőjére és a Partnerre vonatkozik.

Köszönöm megértését,

Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában