Helyi közélet

2023.11.13. 16:20

A gyerekek biztonsága miatt kellett a parkoló

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Elkészült Szőregen a Magyar utcai óvoda parkolója. Avramov András, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a Magyar utcai óvodába 60 kisgyerek jár. Sokan a munkába menet autóval viszik az óvodába a gyereküket, a biztonságos megállás érdekében pedig szükség volt egy parkolóra. Nagyjából 15 millió forintból 7 darab hagyományos és egy darab mozgáskorlátozott parkolót alakítottak ki, felújították az intézmény kapubejáróját és biciklitárolókat is kialakítottak.

Óvodákkal kapcsolatban a legutóbbi hír az volt, hogy felújították a Gyík utcai intézményt. Ebbe az óvodába 108 gyerek járhat összesen. A 924 négyzetméter alapterületű, három épületrészből álló, panel technológiával épült óvodát 1981-ben adták át.

Most az épületek tetejére zöldtetőt tettek, erre pozsgás növényekkel ültettek be. Minden külső nyílászárót elbontottak, korszerű műanyag ablakokat és alumínium ajtókat építettek be. A napsugárzásnak kitett oldalon a nyílászárókra árnyékolókat tettek fel. Az épület bejáratánál elbontották a korábbi burkolatot, új térköveket raktak a helyére, és összesen 155 lámpatestet cseréltek korszerű LED-világításra. A fűtést is korszerűsítették. Több mint 70 radiátort cseréltek le, és a hőközpontot is felújították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában