Elhelyezkedést segítő bértámogatást, foglalkoztatást elősegítő képzéseket is finanszíroztak

2023.11.14. 15:40

A projekt hatására csökkent Vásárhelyen a munkanélküliség

Lezárult a hódmezővásárhelyi önkormányzat konzorciumi vezetésével működő, a térség álláskeresőit, hátrányos helyzetűeket és az inaktívakat segítő „Hódmezővásárhelyi foglalkoztatási együttműködések kialakítása” című projekt. A zárórendezvényt kedden tartották a vásárhelyi városházán.

Kovács Erika

A projekt segítségével sokaknak sikerült elhelyezkedniük. Fotó: Kovács Erika

A konzorciumban az önkormányzat mellett a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal vett részt. A projekt a Széchenyi 2020 programon belül valósult meg.

A most záruló programra még az előző, fideszes önkormányzat pályázott, összesen 920,35 millió forintot nyertek. Az összeg jelentős hányadát a kormányhivatal használta fel, munkaerőpiaci, képzési és foglalkoztatási programokhoz. A foglalkoztatási projektbe 712 főt vontak be, hatására csökkent Vásárhelyen a munkanélküliség.

A zárókonferencián elhangzott, a program lehetővé tette a térség fejlődését szolgáló munkaerőpiaci együttműködések kialakítását, amelyhez a kormányhivatal egyebek között elhelyezkedést segítő bértámogatást, foglalkoztatást elősegítő képzéseket finanszírozott a célcsoportoknak, például az alacsony iskolai végzettségűeknek, 50 év felettieknek, roma származásúaknak, tartós munkanélküliséggel veszélyeztetetteknek, közfoglalkoztatottaknak, inaktívaknak.

A Hódmezővásárhelyi Foglalkoztatási Paktum 2016. december 16-án alakult meg. Több rendezvényt szerveztek, kiadványokat, információs füzeteket, 18 ezer darab szórólapot is kiadtak.

Polgármesterkén fontosnak tartom, hogy fejlesszük a helyi vállalkozásokat. Mindennek az alapja a gazdaság. Fenntartható fejlesztésekre van szükség. A város is egy nagy „cég”, az önkormányzat nagy foglalkoztató, mi az adófizetői pénzekkel gazdálkodunk, amit az Önök hasznára kell, hogy fordítsunk 

– mondta a zárórendezvényen Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, aki megköszönte a vállalkozások programban való részvételét. Úgy fogalmazott, már azzal is jót tesznek a városnak, ha a saját gazdasági érdeküket követik, a saját hasznukat próbálják érvényesíteni, nyereségesen működnek és a tevékenységükhöz vásárhelyieket alkalmaznak.

A programon beszédet mondott Janovics Péter, a kormányhivatal munkatársa, Kurucz Roland, az önkormányzat közgazdasági irodájának vezetője, és a paktum program egyik résztvevője, Kapocsi-Pintér Magdolna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában