Téliesítettek a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben

2023.11.06. 18:10

Befedték a nagymedencét – Fotók

Arany T. János

Téliesítették a mórahalmi fürdő szómedencéjét, újra felhúzták rá a sátortetőt. Fotó: Karnok Csaba

Néhányan már elégedetten rótták a kilométereket, úszták a hosszakat egymás után hétfő kora délelőtt a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő téliesített úszómedencéjében. A mórahalmi fürdő látogatói örömüket fejezték ki, hogy végre újra használható télen is a kültéri úszómedence, amely most már nem is annyira kültéri.

Korábban megírtuk, hogy a koronavírus-járvány, azaz 2020 óta nem húzták fel a tetőt a medencére télen. A válságokon túl egyértelmű volt a vezetőség álláspontja, hogy a komfortos fürdőzés érdekében szükség van a sátorra. A munkálatok október második felében két hétig zajlottak. Nem egyszerű a több tonnás hatalmas sátortető összeszerelése, majd felépítése. A csapat több műszakban dolgozott a sátorépítésen.

A a 33 méter hosszú és 21 méter széles sportmedence megépítését Kószó Dezső 2 millió forintos adománya tette lehetővé 1986-ban. Kószó adományával kezdődött meg a mórahalmi tisztasági fürdőben az első úszómedence építése. Az akkoriban kimagasló adománynak számító összeggel azt szerette volna, hogy a helybéli diákok megtanulhassanak úszni, szavait idézve: „hogy evvel is segítsük itt a falut és a hírnevet”. 2015-ben az önkormányzat csaknem 80 millió forintot költött a téliesítésre, az egy-két hét alatt felépíthető és lebontható szerkezetre. A tervek szerint 2024 márciusáig áll majd a sátor az úszómedence fölött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában