Orbán Márki-Zayról: Ápolóit kijátszva eljutott Budapestre

2023.11.18. 18:24

Csongrád-Csanád vármegyeiek a Fidesz kongresszusán

Orbán Viktor Márki-Zay Péterről is beszélt a Fidesz tisztújító kongresszusán. Farkas Éva Erzsébet makói polgármester is felszólalt.

Kovács Erika

A Fidesz tisztújító kongresszusán Farkas Erzsébet.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Fidesz szombati, 30. tisztújító kongresszusán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke Márki-Zay Péterről, Hódmezővásárhely polgármesterétől is mondott egy mondatot.

 A polgári politika szabálya szerint a legyőzött ellenféllel szemben nagyvonalúnak kell lenni. Szeretünk azzal is hízelegni magunknak, hogy a lovagiasság született magyar erény. Ezért ne is feszegessük, hogyan történhetett, hogy a vásárhelyi polgármester, ápolóit kijátszva eljutott Budapestre, és egyszer csak a baloldali lista élén találta magát. Legyünk nagyvonalúak és lépjünk túl ezen!

 – mondta beszédében Orbán Viktor.

Felszólalt a kongresszuson Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere is. Ő arról beszélt, hogy az elmúlt kilenc évben a fideszes városvezetésnek sikerült visszaadnia Makó büszkeségét. Makó első embere Csongrád-Csanád megye egyik meghatározó, legdinamikusabban fejlődő településének polgármestereként szólalt fel a budapesti rendezvényen.

Emlékeztetett, 2014-ben Orbán Viktor miniszterelnök és Lázár János országgyűlési képviselő ígéretet tettek arra, hogy húsz év szocialista városvezetése után a Fidesz nagyívű fejlődési pályára állítja Makót. Az elmúlt években megvalósult beruházások mind ehhez járultak hozzá a polgármester szerint, aki a promenad24.hu tudósítása szerint külön köszönetet mondott a Makóra érkezett jelentős forrásokért, projektekért a kormányfő és Lázár János mellett Varga Mihály pénzügyminiszternek, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek.

Nekünk a háború és a válságok által tépázott világban is Magyarország és a magyar települések az elsők. Ahogy a kormány erős, szabad és biztonságos Magyarországot épít, úgy Makó is erős, szabad és biztonságos város. Visszaadtuk Makó büszkeségét, s azon dolgozunk, hogy soha ne vehesse el azt tőlünk a hazánkat most is kiárusítani készülő dollárbaloldal

– fogalmazott.

A polgármester végül arról beszélt, komoly tétje van a 2024. évi önkormányzati és EP-választásnak. A brüsszeli bürokrácia nyomást gyakorol hazánkra, hogy vegyük el az emberektől a rezsicsökkenést, s fogadjuk be a bevándorlókat. Hangsúlyozta, 2015-ben láttuk, mivel jár a migránsok tömegeinek érkezése, elképzelni sem szeretnénk, milyen következményei lennének ennek egy dél-alföldi kisvárosban, ezért határozottan nemet kell mondanunk Brüsszel törekvéseire. Hozzátette, valamennyi településen jelen vannak az idegen érdekeket szolgáló politikusok, sokszor civil jelmezbe bújva, akik Brüsszel lábai elé vetnék a magyar szuverenitást akár a migráció, akár a háború kérdésében. Nem engedhetjük elveszni közös sikereinket, a békét, a biztonságot – figyelmeztetett.

Makón és térségében 150 milliárdnyi fejlesztés valósult meg az elmúlt években. Ne engedjük visszatérni azokat, akik eladósították városunkat és kistelepüléseinket!

– hangoztatta.

A vármegye politikusai közül egyébként többen is posztoltak a közösségi oldalra a kongresszusról. Így tett például Mihálffy Béla országgyűlési képviselő, Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő és Német Ferenc szegedi önkormányzati képviselő is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában