Szegedi hírek

2023.11.02. 17:38

Iskola helyett fákat szeretne az LMP

Suki Zoltán

Nem vágatnák ki a fákat a tervezett iskola helyén. Fotó: Gémes Sándor

Nem engedné az LMP, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye iskolát építsen egy hat hektáros területen Szegeden, a Szent Gellért Fórum közelében. Erről a párt Csongrád-Csanád vármegyei elnöke beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján. Fehér Attila azt mondta, hogy „erdőirtás veszélye áll fenn” azon a területen, amit az állam az egyházmegyének adott, és ahol a tervek szerint iskola épülne. Az elnök hozzátette, hogy nem az iskola építésével van gondjuk, azt támogatják. Viszont szerinte a területen őshonos jellegű erdő található, és a klímaválságban nem szabad megengedni, hogy erdőket vágjanak ki. Fehér Attila arról is beszélt, hogy ugyan megígérték, hogy a kivágott erdő helyett egy másik területen újat telepítenek, abból azonban még soká lesz olyan állapotú ökoszisztéma, mint a kiirtani tervezett területen. Az LMP ezért azt kéri, hogy az egyház a területen alakítson ki egy parkerdőt, és az oktatási intézményt máshol építse fel.

Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője pedig arról beszélt, hogy a klímaváltozás a magyarországi erdőket is fenyegeti, ezért semmilyen zöldfelületet nem szabad eltüntetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában