Helyi közélet

2023.11.26. 09:30

Kárpátaljai óvodának gyűjtenek

A kárpátaljai Rahó város egyik óvodájának szervez gyűjtést a Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Központ. Rahó Szeged legrégebbi testvérvárosa.

Delmagyar.hu

Illusztráció.

Forrás: Unsplash.com

Advent közeledtével a Miniszterelnökség kezdeményezésére a Civil Központok országos hálózata minden vármegyében, így Csongrád-Csanádban arra vállalkozik, hogy jótékony célú programok gazdája legyen. Így többféle adománygyűjtésben vesznek részt a szegedi központ munkatársai is. Mindenekelőtt a kárpátaljai Rahó város Harangvirág 3. sz. Magyar Óvoda munkáját szeretnék segíteni, ezért társasjátékok, oktatási-nevelési és fejlesztő játékok felajánlását várják magánszemélyektől, civil szervezetektől, vállalkozásoktól egyaránt – áll a Civil Központ lapunkhoz eljuttatott közleményében. 

Emellett adventi jótékonysági kézműves vásárt is rendeznek Felsővároson ahol közcélú feladatokat végző civil szervezetek saját céljaik megvalósítása érdekében gyűjtik az adományokat a civil központ szervezésében.

Egyéni és csoportos foglalkozásokhoz egyaránt használható játékokra, testnevelési eszközökre lenne szüksége a rahói Harangvirág Óvoda közösségének. Az intézmény munkatársától, Melnicsuk Veronikától kapott tájékoztatás szerint a gyerekek aktivitását igénylő játékokat, köztük testnevelési és mozgásfejlesztést szolgáló eszközöket várnának: legot, puzzlet, matatófalakat, Montessori-eszközöket, labdákat, karikákat szeretnének. Ezeket a civil központ nyitvatartási idejében december 10-ig várják a szervezet munkatársai, a szegedi Mérey utca 6/b szám alatti Társas irodaház földszintjén.

A Karácsonyváró másik célja, hogy Szegeden lehetőséget teremtsenek a közcélú feladatot ellátó civil szervezetek számára az adománygyűjtésre. Ennek érdekében korlátozott számban még lehet csatlakozni a szegedi Napsugaras Alkotóház udvarán kialakított adventi jótékonysági vásárhoz, amelynek szervezője a Fatima Ház Közhasznú Alapítvány. Itt a civil szervezetek saját készítésű apró tárgyakat kínálhatnak megvásárlásra jótékony céllal. Lesznek például mézeskalácsok, horgolt játékfigurák, karácsonyi asztaldíszek, adventi koszorúk, ékszerek, kézzel készített képeslapok, egyedi szövet táskák és sálak valamint gyertyák. A vásár lényege az, hogy a befolyt összeget a szervezetek saját céljaik megvalósítására használják fel. Eddig a Fénysugár Medicina a Megváltozott Munkaképességűekért Egyesület, a Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány, a Gizella Királyné Alapítvány és a Napforduló Szolgálat csatlakozott az akcióhoz, a házigazdák még néhány szervezet számára tudnak helyet biztosítani. A jótékonysági vásár 2023. december 2-től 2023. december 22-ig tart majd, kedd, szerda és pénteki napokon 8 és 18 óra között, hétfőn és csütörtökön 8-15-ig, hétvégén 10 és 18 óra között lesz nyitva a Szeged, Csaba utca 34. szám alatt található épület udvarán.

Az adományozók ezen a helyszínen is leadhatják a rahói óvodának szánt társas- és készségfejlesztő játékokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában