Helyi közélet

2023.11.17. 09:00

Klárafalván is megújultak a csatornák

Szabó Imre

Képünk illusztráció.

Az önkormányzat a közelmúltban 250 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a település belterületi csapadékvíz-elvezető rendszerének fejlesztésére. A munkára a P+P Gép Kft. kapott megbízást. A beruházás nemrégiben sikeresen lezárult, megtörtént a sikeres műszaki átadás-átvétel – tájékoztatta a Délmagyarországot a projektet koordináló Csongrád Megye Fejlesztéséért Nkft.

A munkálatok a faluban összesen 6 utcát érintettek. Ezek közül a Szegedi utcában az ottani, korábban földmedrű, másfél méter mély árkot lefedték, megelőzve a balesetveszélyt. A Temető soron, a Rákóczi és a Petőfi utcában lévő nyílt, földmedrű árkokat szivárgós, vízvisszatartós mederburkolattal látták el, egyúttal mellékcsatornává alakították, a Dózsa György utcai viszont földmedrű maradt, de elvégezték a profilozást és a fenékkotrást. A Kossuth Lajos utcában pedig új rendszert kellett kiépíteni. Mivel a környező terület nagyon keskeny, mindössze 5-8 méter széles, a szilárd burkolatú út átvágásával és helyreállításával, illetve a közművek védelembe helyezésével készítettek a keleti oldalon teljes hosszúságban szivárgós, vízvisszatartós mederburkolatot.

A fejlesztéssel érintett csatornák teljes hossza több mint 3 ezer folyóméter. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában