Helyi közélet

2023.11.05. 14:40

Összefogással ünnepelték az időseket – Galéria

Százhúszan fogtak össze, segítettek, ajánlottak fel termékeket vagy a munkájukat, hogy Bakson szombaton a szépkorúakat ünnepelhessék és köszönthessék az általános iskola sportcsarnokában az idősek világnapja alkalmából. A rendezvényen 264 nyugdíjas helybeli vett részt.

Imre Péter Géza

Bakson szombaton is megható és nívós műsorral köszöntötték az időseket. Fotó: Imre Péter

Az idősek világnapi rendezvény helyszíne, az általános iskola sportcsarnoka felé baktattam Bakson, és szokásom szerint – amit faluhelyen jogosan el is várnak – mindenkinek köszöntem, akivel találkoztam. Egy elektromos rokkantkocsival közlekedő férfi a „jónapotra” sziával felelt. – Nem az öregség miatt járok ezzel, ötven éves vagyok. Te mennyi? – kérdezte. – Ötvenhét – mondtam. – Jó, amikor megláttalak, rögtön láttam, hogy fiatalabb vagyok – állapította meg. No, jól kezdődött, úgy tűnt, teljesen jogos, hogy én tudósítok az idősek világnapjáról.

Százhúsz segítő

Baks polgármestere, Búza Zsolt elmondta, közel 500 vendéget hívtak meg és 264 volt jelen az ünnepségen, amelyet már több mint 10 éve tartanak meg. Kiemelte, 120 embernek köszönhető az esemény létrejötte, akadtak, akik szerepléssel, pénzadománnyal segítettek, a vásárláskor kedvezményt kaptak, Szegedről sós rudat ajánlottak fel, más italokat, és többen szabadidejüket feláldozva munkájukkal járultak hozzá a sikerhez, ahhoz, hogy a helyi idősek jól szórakozzanak, jól érezzék magukat.

Megbecsülés, hála, szeretet

Azért fontos ez az összejövetel, mert az idősek, apáink, nagyapáink tették le a fundamentumát annak, hogy mi most itt lehetünk. Tisztelet nekik. A hétköznapokon is gondoskodunk róluk – ezt annak idején ők is megtették – és odafigyelünk rájuk, de ilyen alkalmakkor ez fokozott. Egyszer mi is megöregszünk és nekünk is jólesne majd ez a figyelem. Megbecsülés, hála, szeretet jellemzi ezt napot 

– osztotta meg érzéseit Búza Zsolt.

Ezután a polgármester narancsfával köszönte meg a Kecskeméti családnak, Józsefnek, Marikának és fiuknak, Szabolcsnak, azt, hogy munkájukkal már legalább 30 éve segítik a települési események megrendezését. Tavaly citromfát kaptak, és a faluvezető most szavukat vette, hogy hoznak kóstolót a termésekből.

A hivatalos rész után következhetett a műsor. A helyi iskola diákjai nívós és megható produkciókkal többször csaltak könnyet közönségük szemébe. Őket a Bakson már hagyományosan fellépő vásárhelyi Árendás Néptáncegyüttes követte vastapsos előadással. Zárásként jöhetett az operett, a magyar nóta népszerű slágerekkel, és az első pillanattól ütemes tapsot „generált” a két előadó, a művészházaspár Bognár Rita és Tihanyi-Tóth Csaba. Az Akácos út alatt sok elhomályosuló, furcsán csillogó szemet, távolba révedő tekintetet láttunk, az önként jelentkezett István pedig együtt énekelte el Csabával a Darumadár fenn az égen című dalt.

A műsorral és a finom vörösboros marhapörkölttel köszönték meg a baksi időseknek, ahogy Lépné Soós Anita alpolgármester, az esemény ceremóniamestere fogalmazott, „a sok jót és szeretetet”.

Következik a falukarácsony

Az idei baksi közösségi rendezvények sorát a Töpörtyű fesztivál nyitotta, majd jött a szombati idősek világnapja alkalmából a gondozási központ szervezte ünnep, a zárás pedig december 16-án a falukarácsony lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában