Szegedi hírek

2023.11.25. 17:07

Szegedi pszichiáter lett a Magyar Orvosi Kamara elnöke

Timár Kriszta

Új elnököt választott a Magyar Orvosi Kamara. A testület közlése szerint 192-en szavaztak érvényesen, ebből  109 szavazatot kapott  Álmos Péter,  Kozma Gábor pedig 83-at. A elnök megválasztása után Kozma Gábor csapatának legtöbb jelöltje visszalépett. Dr. Meglécz Katalint és Dr. Böszörményi-Nagy Gézát választották meg alelnöknek. A fogorvosokat képviselő alelnök Dr. Skapinyelcz Tibor lett. A visszalépések miatt Dr. Svéd Tamás maradt az egyetlen főtitkárjelölt, őt meg is választották erre a pozícióra.

Álmos Péter a Szegedi Tudományegyetem Pszichiátriai Klinika egyetemi adjunktusa. 39 éves, házas, két gyermek édesapja. Közel másfél évtizede oktat magyar és angol nyelven az orvostanhallgatók, rezidensek és PhD hallgatók képzésében, a tanszék oktatási felelőse is volt.  Kutatóként érdeklődési területe a mentális betegségek molekuláris genetikai és neurokognitív háttere. Jedlik Ányos Nemzeti Kiválóság Ösztöndíjban, EMBO Molecular Medicine Awardban részesült, a Nemzeti Agykutatási Programban témavezető volt. Németországban és Olaszországban egy-egy évet töltött tanulmányúton.

Pályázatában úgy fogalmazott, célja, hogy köztestületünk újra erős szakmai szervezetté váljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában