Kiérdemelték a Magyar Vöröskereszt elismerését is

2023.12.09. 16:40

A Klímanócskák adományaikkal varázsolnak ünnepet

A szociális érzékenyítés, az empátia fejlesztése kiemelten fontos a vásárhelyi Szabadság téri Klímanócskák óvodai közösségben. Nemrégiben a Magyar Vöröskereszttől kaptak elismerést.

Tábori Szilvia

A mindig zöldbe öltözött Klímanócskák ezúttal pirosban ünnepeltek. Fotó: Tábori Szilvia

Az egymáshoz való odafordulást már gyerekként érdemes megtanulni, vallja Bozókiné Szabó Ildikó klímareferens, óvodapedagógus. A számtalanszor díjazott hódmezővásárhelyi szakember ezúttal a Csongrád-Csanád vármegyei Kormányhivatal díjátadóján a Magyar Vöröskereszt elismerését vette át, a Szabadság téri óvoda Klímanócskák közössége nevében. Mint annak jelentőségéről lapunknak elmondta, 2010 óta a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisóvodájaként működnek, azóta számtalan adománygyűjtést szerveztek. Mikulás után egy nappal, már a karácsony jegyében éppen a vásárhelyi Kagylóhéj Család és Gyermekjóléti Központ számára összegyűjtött adományokat vette át a gyerekektől Korsós Gyöngyi, aki szociális segítőként egyébként is követi az óvodások mindennapjait.

Megható látni, ahogy ezek az apró gyerekek ilyen fiatalon megtanulják a mások felé fordulás, a segítés fontosságát. A gyermekjóléti szolgálat közösségének külön öröm, hogy a gyerekek tulajdonképpen kortársaikat segítik adományaikkal, amelyeket az ünnepek előtt eljuttatnak az érintett családokhoz

 – fogalmazott az  adományozás öröméről.

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt missziója képviselni a magyar ifjúság céljait és érdekeit hazai és nemzetközi szinten, elősegíteni a fiatalok életének és egészségének védelmét, biztosítani a jövő mozgalmát. A klímavédelmet kiemelten fontosnak tartja, a Klímanócskák programot jó gyakorlatként ajánlják. A pedagógiai program kidolgozója, Bozókiné Szabó Ildikó nem győzi hangsúlyozni, az óvodai mindennapokban figyelnek az elsősegélynyújtás, az egészségvédelem területére, illetve a szociális érzékenyítésre. Az érzelmi intelligencia, így a törődés, az empátia fejlesztése különösen hangsúlyos náluk. Karácsonykor pedig még inkább fontos az egymáshoz való odafordulás, hogy mindenkinek áldott ünnepe legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában