Legközelebb februárban találkoznak a képviselők

2023.12.29. 12:30

Az év utolsó testületi ülése Bordányban

A nagyközség idei utolsó testületi ülésén szó esett útfelújításról, intézményvezető kinevezéséről és a településrendezési terv módosításáról is.

Arany T. János

ARCHÍV FOTÓ: Karnok Csaba

Bordány nagyközség képviselő-testülete a közelmúltban tartotta soros, idei utolsó ülését a faluház dísztermében. Elsőként a két ülés közötti fontosabb eseményekről, polgármesteri döntésekről számolt be Tanács Gábor, a település első embere, valamint tájékoztatta a képviselőket a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat bizottságainak döntéseiről. A második napirendi pontban külterületi településrészek belterületbe vonásáról döntöttek. 2024. január 1-től a jogszabályi változás miatt az óvoda és bölcsődében az intézményvezetői megbízás ellátása a kinevezés szerinti munkakör mellett vezető beosztásra történő megbízással történik. A képviselők támogatták a belterületi és külterületi utak karbantartása startmunkára ráépülő mintaprogram folytatását, 12 hónapra 5 fő foglalkoztatása valósul így meg.

A testület hozzájárult a településrendezési terv módosításához. Egy általános mezőgazdasági területet kereskedelmi-szolgáltató területbe, egy gazdasági erdőt falusias lakóterületbe soroltak, mivel a tervezett célokra a település már beépítésre kijelölt területén belül nincs megfelelő terület. Lakóterület-fejlesztés céljából kiemelt fejlesztési területté nyilvánították a Bartók Béla utca-Benke Gedeon utca-belterülethatár által határolt tömböt, a Béke dűlő egy lehatárolt területét pedig gazdaságfejlesztési célból kiemelt fejlesztési területté nyilvánították.

Kiválasztották a belterületi utak felújítására bekért árajánlatok közül a legkedvezőbbet. A tizenegy ajánlatkérésre határidőig négy érvényes ajánlat érkezett be. Az ajánlatok közül a legkedvezőbbet a Harmath és Társai Kft. adta, akik 40 millió 779 ezer forintért vállalták  munkát. Jövő tavasszal így megindulhat a Benke Gedeon utca a Pékség és a Rákóczi utca kereszteződéséig tartó szakasza, valamint a Rákóczi és a Dudás utcák a Honvéd utca és Benke Gedeon utca közötti szakaszainak felújítása. Legközelebb 2024. február 15-én, csütörtökön lesz képviselő-testületi ülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában