Eddig 119 roncsot szállítottak el

2023.12.19. 18:32

Évet értékelt a főispán: Remek eredmények, kiváló az ügyfél-elégedettségi érték - Galéria

Értékelték Csongrád-Csanád vármegye idei évét a kormányhivatal vezetői. Salgó László Péter, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főispánja polgármestereknek és mezőőröknek is üzent évértékelőjében.

Arany T. János

Büszke az ügyfélek elégedettségére Salgó László Péter főispán. Fotó: Gémes Sándor

Évértékelő sajtótájékoztatót tartott a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal. Salgó László Péter, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főispánja először a számok tükrében helyezte el vármegyénket az ország térképén, majd ismertette annak felépítését közigazgatásilag. 

Színvonalas, felkészült kollégák 

A kormányablakokban több mint 2500 ügykörben lehet el­­járni. Egyik pillanatban fo­­gyasztóvédelemmel, másikban lakcímkártyával, harmadikban népegészségüggyel foglalkozunk. Nagyon összetett a kormányablakok működése 

– mondta a főispán. 

Kiemelten fontosnak tartom, hogy a kormányhivatal a napi munkavégzés mellett kellőképpen színvonalas, felkészült kollégákkal rendelkezzen, ezért számos rendezvényt is tartottunk

 – tette hozzá Salgó. 

A statisztikákat tekintve több mint egymillió eljárás indult, de amire a legbüszkébb a főispán, az az ügyfél-elégedettség. Ez a szám a mi vármegyénkben 4,9 az ötös skálán, ami kiváló eredmény. A foglalkoztatásban is remek eredményeket értek el. Jelenleg a második helyet foglaljuk el a regisztrált álláskeresések számát tekintve. Ez a mutató egyedül Győr-Moson-Sopron vármegyében kedvezőbb. 

Üzenet az embercsempészek roncsautóiról 

Vármegyénk elhelyezkedéséből adódóan új hatáskörrel bővült a hivatal. Az intézmény hatáskörébe tartozik az embercsempészek autóinak elszállítása. 

Soron kívüli vizsgálatot rendeltem el ez ügyben, a mai napig 133 bejelentett roncs kö­­zül 119-et elszállítottak. Azt szeretnénk kérni a vármegyei települések polgármestereitől, a mezőőröktől, hogy az elhagyott autókat a rendelkezdésre álló csatornákon jelentsék be, és ne a sajtónak

 – hangsúlyoz­­ta a főispán. Salgó László Péter beszélt még a társadalmi szerepvállalásukról is. Többek kö­­zött megajándékozták az Ágota-közösséget, és ezer tábla csokoládét ajándékoztak a Szeged–Csanádi Egyházmegyei Karitásznak. 

Nagy ügyfélforgalmat bonyolítanak 

Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője elmondta, a szegedi járási hivatal illetékességi területén él a vármegye lakosságának fele. Ezért is volt fontos számukra, hogy annyi kormányablakot tudjanak ki­­alakítani, amellyel közvetlenül ki tudják szolgálni a lakosságot. Ezért négy kormány­ablakot mű­­ködtetnek, egyet Sándorfalván, egyet a Szőregi úti Nova Áruházban, egyet a Rákóczi té­­ren, egyet pedig a Kereskedő közben. A Szegedi Járási Hivatal október 24-én köszöntötte a négymilliomodik ügyfelét, aki egy kisbaba volt. Ez a szám is azt mutatja, hogy igen nagy ügyfélforgalmat bonyolítanak a szegedi kormányablakot. A hivatalvezető beszélt még a az igazgatási szünetről, ami 2023. december 27-étől 2024 január elsejéig fog tartani. Ezen időszak alatt a korlátozottak lesznek az elérhető szolgáltatások a Rákóczi téri kormányablakban. A sajtótájékoztató végén Petrik Sándor, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Fo­­gyasztóvédelmi Osztályának vezetője az online kereskedelem kockázatára és veszélyeire hívta fel a figyelmet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában