Helyi közélet

2023.12.03. 20:15

Körhinta és dodzsem is van a vásárhelyi adventi forgatagban – Fotók

Kovács Erika

Hódmezővásárhelyen a Kossuth téren rendezik meg az adventi vásárt. Az első adventen Gulyás-Szabó Gergely és Tamás Áron karácsonyi dalokat adtak elő a kisszínpadon. Fotó: Kovács Erika

Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter polgármester és Bajnai István kanonok-plébános gyújtottták meg a város főterén lévő adventi koszorún az első gyertyát.

A szűk adventi időszakban is használjuk ki ezt az időszakot arra, hogy az egymás iránti szeretet gyakoroljuk. A karácsony gyönyörű ünnep, a család ünnepe, de ilyenkor is gondoljunk azokra, akik egyedül vannak. Advent, a várakozás időszaka, kinyitja a szíveket

 – mondta Márki-Zay Péter, aki arról is beszélt, hogy a mozgalma által szervezett ételosztáson egymástól függetlenül ketten is azt mondták, ez volt az első meleg étel számukra a héten. Nem kell gazdagnak lenni ahhoz, hogy segítünk másoknak, a szeretetteljes figyelem is segítség.

Bajnai István kanonok, a Szent István király templom plébánosa arról beszélt, hogy advent idején a rohanó élet és az elgondolkodás, megnyugvás kicsit keresztezi egymást.

Nem rohanhatunk reggeltől estig, munkát, szórakozást hajszolva, mert elfáradunk, kiégünk. Ezért kell néha megállni. Az adventi időszak erre nagyon alkalmas

 – mondta, hozzátéve, az ember nemcsak matériából áll, hanem intellektusból, értelemből és lélekből is. Az a jó, ha arra törekszünk, hogy ez a három harmóniában legyen egymással.

Hódmezővásárhelyen a karácsonyi vásárban 21-en árusítják portékájukat. Idén nincs óriáskerék, helyette körhintát és dodzsemet állítottak fel. Városkártyával naponta egyszer mindenki ingyen használhatja. A jégpályát a Hősök terén állítják majd fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában