Útfelújításra kértek ajánlatot nyolc vállalkozástól

2023.12.24. 12:07

Közbeszerzésekkel zárul az év Bordányban

Arany T. János

A belterületi utak felújítása mellett kerékpárút építését is tervezik.

Fotó: Török János

A bordányi képviselő-testület korábbi döntéseinek megfelelően folyamatosan készíti elő és írja ki a polgármesteri hivatal azokat a közbeszerzési eljárásokat, amelyekre a sikeres pályázatoknak köszönhetően megvan a forrás. A belterületi útfelújításra már ki is ment az ajánlatkérő, összesen nyolc vállalkozást kért meg az önkormányzat, hogy adjon ajánlatot a Benke Gedeon utca a Pékség és a Rákóczi utca kereszteződéséig tartó szakaszára, valamint a Rákóczi és a Dudás utcák a Honvéd utca és Benke Gedeon utca közötti szakaszaira.

Jó hír a Zákányszéki úton, és zákányszéki átkötő út mellett élőknek, hogy ebben az ügyben is elindult az ide tervezett kerékpárút közbeszerzési eljárása, az önkormányzat a napokban tette közzé az ezzel kapcsolatos felhívását is. A képviselő-testület az elkészült kiviteli tervek alapján írhatta ki a közbeszerzést, erről ugyancsak egy korábbi ülésükön hoztak döntést a képviselők még július végén. Lezajlottak az utolsó egyeztetések, így megindulhat az eljárás. A kiírás viszont csak a bordányi szakaszra vonatkozik, a zákányszéki szakaszt az ottani önkormányzat építteti majd meg. A tervek alapján összesen 2,6 kilométer kerékpárút épülhet meg, a munkát a legkedvezőbb ajánlatot adó vállalkozó végezheti majd el. A tervek szerint jövő nyárra kellene teljesen elkészülnie az útnak, ez nagyban függ majd az eljárás sikerétől is, hiszen az önkormányzat nem tud például saját forrást biztosítani a projekthez, azaz a költségeknek bele kell férnie a pályázati támogatás keretösszegébe.

Feltételes közbeszerzések jelennek meg még az év végéig a Bordányt Zsombóval összekötő kerékpárút megépítésére, valamint az önkormányzati étterem konyhájának felújítására is. A legtöbb esetben január közepéig kell majd az ajánlatokat benyújtani, ezt követően tud az önkormányzat eredményt hirdetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában