Helyi közélet

2023.12.11. 19:12

Mestereket köszöntöttek a Kamarában – Galéria

Timár Kriszta

Negyvenhárman vehettek át mesterlevelet hétfőn a kamarától. Fotó: Gémes Sándor

Negyvenhárman szereztek mesterlevelet ebben az évben a vármegyében – őket köszöntötték hétfőn a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara székházában. Öt szakma képviselői végezték el a kamara szervezésében megvalósult képzéseket, így 2023-ban autóelektronikai műszerész, gázfogyasztó berendezés- és csőhálózat-szerelő, kereskedő, kőműves és villanyszerelő mestereink is lettek. Képzésüket több mint 80 százalékban finanszírozta a kamara.

Kőkuti Attila, a kamara elnöke elmondta, mesterlevelet azok kaphatnak, akik olyan mennyiségű gyakorlatot tudnak felmutatni, ami elegendő ahhoz, hogy szakmájuk mesterei lehessenek. Emellett részt kell venniük egy képzésen, majd mestervizsgát kell tenniük. Ezeket a kamara hirdeti meg megfelelő csoportlétszám megléte esetén. 

 Ezek a képzések nagyon népszerűek. A lakossági szektorban mindenki elégedett azzal, ha egy mester végzi el nála a munkát, ráadásul bizonyos szakmacsoportokban csak mestervizsgával lehet vállalkozást indítani, vagyis több szempontból is hasznos, ha valaki ebbe belevág. Ugyanakkor a fizetésben is valószínűleg növekedést hoz egy ilyen mesterlevél, hiszen ennek megszerzését minden magára valamit is adó munkaadó honorálja

 – fogalmazott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában