Szeged

2023.12.20. 08:40

Napelemekkel és klímával bővülnek az intézmények

Varga Anna

ILLUSZTRÁCIÓ: Németh András Péter

Öt óvoda és öt művelődési ház tetejére kerülnek napelemek összesen 62 millió forintból – tájékoztatott közösségi oldalán Mihálik Edvin zöldtanácsnok. A beruházást ismertető sajtótájékoztatón elhangzott, hogy elsőként Újszegeden két intézmény, a Bálint Sándor Művelődési Ház és a Tisza-parti Óvoda újul meg. A cél, hogy az intézmények energiahatékonysága javuljon, a mostani beruházással az említett intézmények energiafelhasználását 70–90 százalékkal tudják csökkenteni. A jelenlegi energia­árakkal kalkulálva kevesebb mint három év alatt megtérül a beruházás. 

A Tisza-parti Óvodában egy újabb csoportszobát szerelnek fel klímával, a berendezést Mi­­hálik Edvin fedezte képviselői keretéből, a beszerelést az NGSZ vállalta. 

Azt írta a képviselő, hogy a beruházásban érintett további intézmény a petőfitelepi Délceg utcában lévő, a móravárosi Ka­tona József utcai óvoda, Kecskésen az Újvidéki utcai óvoda és Rókuson a Petresi utcai óvo­da. Ezeken kívül napelem kerül a tápéi Heller Ödön Művelődési Ház, a szőregi Tömörkény István Művelődési Ház, a Kecskési Művelődési Ház és a dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház tetejére is. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában