Csongrád-Csanád vármegye

2023.12.25. 10:14

Ötödével kevesebb volt a véradó Karácsony előtt

Delmagyar.hu

Illusztráció: Török János

Komolyabb visszaesést hozott a Karácsony előtti hét Csongrád-Csanád vármegye véradásaiban. Az elmúlt héten kitelepült véradás már nem volt, így csak intézeti városaikban, Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón és Szentesen várták a véradókat. Bár voltak látogatottabb napok, összességében csaknem ötödével kevesebben adtak vért. December 18-a és december 24-e között 393 egészséges véradóhős ment el életet menteni. 

Minden 18 év feletti felnőttől, ha egészségesnek érzi magát, azt kérik: jelentkezzen véradásra bármelyik véradáson! Nagyon fontos, hogy biztosítani tudjuk a már kórházban fekvő, vagy a lecsengő járványos időszakban kórházba kerülő emberek életmentő beavatkozásaihoz, kezeléseihez szükséges vérmennyiséget. 

Aki vért ad, vigye magával fényképes személyazonosító okmányát, lakcím- és TAJ-kártyáját! A kitelepült véradásokon legkésőbb a zárás előtt fél órával érdemes megjelenni, hogy az utolsó véradókat is fogadni tudják. 

A véradásokra előzetes is lehet regisztrálni az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában