Helyi közélet

2023.12.25. 18:29

Sikeres volt a Falukarácsony Balástyán

Imre Péter Géza

Fotó: Balástya község honlapja

A Páduai Szent Antal katolikus templomban tartotta meg a Falukarácsony ünnepét a balástyai önkormányzat – írja a település honlapja. Ujvári László polgármester köszöntötte a megjelenteket. A Magyar Honvédség Hódmezővásárhelyi 30. Kinizsi Pál Gyalogdandár Zenekar koncertje előtt Farkas Sándor miniszterhelyettes, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő, valamint Antal Imre plébános mondta el ünnepi gondolatait. A koncertet nagy tapssal jutalmazta a közönség.

A program zárásaként a polgármester mindenkit meghívott a művelődési házba karácsonyi vacsorára, ahol a bejárathoz vezető útszakaszon fénydekorációt láthattak az érkezők, az ajtóban a polgármesteri hivatal munkatársai fogadták a lakosokat és a nagyteremben karácsonyi zene szólt.

A polgármester ott elmondta, hogy töltött káposzta készült, ami úgy kerülhetett az asztalra, hogy a mezőgazdasági közfoglalkoztatási programban nevelték a sertéseket az önkormányzati Állatsimogató tanyán. Abból szintén az önkormányzat munkatársai főzték a vacsorát, és a polgármesteri hivatal munkatársai szolgálták fel. Ők díszítették fel a nagytermet, és terítették meg az asztalokat, amelyek egyébként négy sorban voltak elhelyezve, de az előcsarnokban is volt terítve.

A színpadon a katonazenekar foglalt helyet a fehér abrosszal leterített asztaloknál. Minden teríték mellett egy szem szaloncukor várta a lakosságot. A három üstben főtt, 800 darab töltött káposztát a hivatal munkatársai pillanatok alatt felszolgálták. Utána süteményt hoztak az asztalokra. Farkas Sándor és felesége együtt vacsorázott a balástyaiakkal, akik megtöltötték a művelődési házat. Ilyen sokan már régen voltak a templomban is és a művelődési házban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában