Ujszásziné Soós Márta, a Csongrád Angyalai alapítója lett az év Aranyemböre

2023.12.11. 17:39

„Szívből tesszük a dolgunk”

Három és fél éve hozta létre Ujszásziné Soós Márta a Csongrád Angyalai csoportot, hogy közösen segítsenek a rászoruló és elesett embereken, a közösség mára több mint 1600 fősre duzzadt. Munkáját először Aranyembör címmel ismertük el, majd Az év Aranyembörének választottuk.

Majzik Attila

Csapatként dolgoznak a rászorulókért Csongrád Angyalai. Archív fotó: Majzik Attila

 

Nagyon meglepődtem, amikor megtudtam, hogy rám esett a választás. Örömteli, hogy elismerik a munkánkat. Az a szép ebben, hogy egy olyan csapat áll mögöttem, akikre minden körülmények között számíthatok

 – mondta el a díjazott.

Ujszásziné Soós Márta gyógypedagógusként dolgozik, munkája révén pedig sok hátrányos helyzetű gyerekkel és azok szüleivel találkozott. Így a nehéz helyzetbe került családok általában őt keresték meg, ha szükségük volt valamire. És ahogy szaporodtak a kérések és a felajánlások, úgy szerveződött köré egy csapat is. 2020 áprilisában hozott létre erre a célra egy csoportot, a Csongrád Angyalai közösségnek pedig mára több mint 1600 tagja van.

Szükség van az adományozókra is, de ahhoz, hogy egy ilyen csoport előre haladjon és jól működjön, olyan segítőkre van szükség, mint akikkel én dolgozhatok együtt. Ezt nem is lehetne egyedül csinálni, kell, aki pakol, rámol, más a szállításban segít. Hálás vagyok, hogy ilyen lelkes segítőkre találtam. Szabó Judit, Ghersin József, Laczkó Zsolt és Vígh István az a négy „angyal”, akikre tűzön-vízen át lehet számítani

 – köszönte meg segítői munkáját.

Önkéntes munkájáért Aranyembörként írtunk róla, majd szerkesztőségünk szavazatai alapján 2023 év Aranyembörének is megválasztottuk.

 

Fotó: Török János

A díjat és az ahhoz járó oklevelet Gidró Kriszta főszerkesztő adta át Ujszászíné Soós Mártának, aki elmondta, jóleső érzés ez az elismerés, mert ez egyben köszönet is a csapatuk tagjai felé. 

Jól esik, hogy elismerik a munkánkat. De nem ezért csináljuk, szeretettel, szívből tesszük, amit teszünk

 – összegzett Ujszászíné Soós Márta.

A csongrádi jótevők most sem unatkoznak, már készülnek azok a csomagok, amiket szombaton fognak elvinni a rászoruló családoknak. A Mikulással reggeltől estig járják majd a várost és 80 gyerek, 32 család ünnepi készülődését teszik boldogabbá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában