Helyi közélet

2023.12.03. 20:00

Világít a hit gyertyája

Darók József

Mindenkinek ugyanakkora lehetősége van a hitet magába fogadni. Fotó: Darók József

Szentesen a Kossuth téri karácsonyi vásárban gyújtották meg az adventi koszorún az első gyertyát. A hideg idő ellenére sokan gyűltek össze az első adventi vasárnapon. 

 Az elmúlt évek nehezek voltak, de ez a négy szó, ez a négy gondolat, a hit, a remény, az öröm és a szeretet vezérelte a mindennapjainkat, és ha átéljük magunkban, hogy a hit milyen erőt ad, akkor nem lehet a legnehezebb kihívás sem leküzdhetetlen. A koszorú kör alakja azt jelképezi, mindenkinek ugyanakkora lehetősége van a hitet magába fogadni, és ha ez sikerül mindannyiunknak, akkor közösen fényt is hozhatunk egymás életébe

 – hangzott el Szabó Zoltán Ferenc polgármestertől. 

Fotó: Darók József

Ezután a Szentesi Felsőpárti Református Egyházközség adott műsort, majd Gilicze Andrásné lelkészasszony mondta el adventi gondolatait. 

Mi, keresztény emberek nem ölbe tett kézzel, hanem összetett kézzel készülünk karácsonyra. Mi is tiszták szeretnénk lenni, ezért vágyunk a fehér karácsonyra, ami a tisztaságot jelenti. A gyertyafényes karácsonyra azért vágyunk, mert nem szeretnék sötétben botorkálva élni. A hit gyertyáját fogjuk meggyújtani. De miben is hiszünk, mi az, ami megtart bennünket? Engedjük, hogy átírja a látásmódunkat a hit egy kicsit, most, adventben, hogy rajta keresztül lássuk a világot. A szenvedés és a betegség úgy legyen előttünk, mint amiről tudjuk, hogy van Istennek gyógyító kegyelme, a ránk szakadó feladatokban tudjuk, hogy ő megszabadít bennünket minden nehézségtől 

–mondta a lelkészasszony, majd a polgármesterrel bekapcsolták az első gyertyát az adventi koszorún.

Fotó: Darók József

Később a csendes, meghitt pillanatokat motorok dübörgése váltotta fel: látványos felvonulást rendeztek a szentesi motoros Mikulások.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában