Helyi közélet

2024.01.29. 18:10

24 órás logisztikai versenyt nyertek a Boros diákjai

24 órás logisztikai feladat is szerepelt a Neumann János Egyetem különleges versenyén, amelyen a HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikum csapata győzött. Fődíjként egy kikötőlátogatást nyert a három fős diákcsapat.

Darók József

Kikötőlátogatás nyert a szentesi technikum csapata. Fotó: HSZC Boros Sámuel Technikum

Egy nap alatt a logisztika körül címmel hirdetett kétfordulós logisztikai versenyt a kecskeméti Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar. Az esemény különlegessége volt, hogy a második forduló egy 24 órás megmérettetésből állt, amelyet január 26-án déltől másnap délig tartottak, az ország számos pontjáról érkező 11-15. osztályos középiskolás diákok részvételével. A HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikum logisztikai technikus tanulói is vállalták a megmérettetést a versenyen, 63 csapat között. A játékos vetélkedőkkel színesített eseményen a versenyzők számára garantált a flow élmény. A diákoknak alkalmuk nyílt több kisebb versenyszámban megmérettetni a tudásukat, gyárlátogatáson részt venni, megismerkedni az egyetemmel, és önállóan elkészíteni egy projektfeladatot, melyet szakemberekből álló nívós zsűri értékelt.

A rendezvény kiemelt célja idén is az volt, hogy a középiskolás diákok betekintést nyerhessenek a logisztika világába, ezzel elősegítve pályaválasztási döntésüket. Ez a főszponzor DSV Magyarország számára is kulcsfontosságú, hiszen szintén elkötelezettek a szakértő munkaerő megteremtése és támogatása mellett.

A második fordulóba már csak 20 csapat jutott tovább, akiknek egy valós ipari kihívásra kellett megoldási javaslatot tenniük. Itt a fő feladat egy ellátási lánc szimulációs játék volt, ahol az alap- és csomagolóanyag beszerzésétől kezdve, a gyártás és logisztika megtervezésén keresztül a termékek üzletbe juttatásáig kellett a versenyzőknek a teljes ellátási láncot megtervezniük.

A versenyt és fődíjként egy kikötőlátogatást Koperbe az a csapat nyerte, amelyik mindezt a legalacsonyabb költséggel tudta teljesíteni. Ez pedig a Boros-Holding csapatának sikerült, a Lőrincz Szabolcs, Kalabalukovic Dóri és Brenner Tamás összetételben a Boros Sámuel Technikumból. Jár a gratuláció felkészítő tanáraiknak, Bimbó Róbertnek, Ladányiné Lőrincz Ildikónak és Mihály Istvánnak is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában