Új motivációs eszközöket kaptak a Klímanócskák

2024.01.23. 15:39

A robotikával ismerkednek az óvodások

Tábori Szilvia

A Szabadság téri óvodában összekapcsolódik a modern technológia és a környezetvédelem. Fotó: Tábori Szilvia

Egy sikeres pályázattal hétszázötvenezer forint értékű, úgynevezett vándor robotokkal ismerkednek a vásárhelyi Szabadság téri óvoda Klímanócska csoportjában.

A különleges lehetőségről Bozókiné Szabó Ildikó tehetséggondozó mesterpedagógus lapunknak elmondta: az ökotudatos témákhoz és projektnapjaikhoz kapcsolódva a gyerekek saját maguk építik a robotokat. Ezzel pedig azt ismerhetik meg, hogy a modern technológia miként kapcsolható össze a környezetvédelemmel úgy, hogy az életükben a természetközeli tevékenységek maradjanak túlsúlyban.  

Fotó: Tábori Szilvia

A robotok remek motivációs eszközök, használatukkal remekül fejlődik az óvodások infokommunikációs kultúrája, az alkotói képességük. Ösztönzőleg hat a gondolkodásra, a szociális készségekre, türelemre, együttműködésre tanít játék közben 

– hangsúlyozta Bozókiné Szabó Ildikó. Hozzátette, óvodájukban kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás, ezért is fontos, hogy az Edison100 csapat tagjaként megkaphatták a vándor robotokat, amelyeket az aktuális környezetvédelmi témához kapcsolódva építenek meg a gyerekek. Így például a napokban Mártély élővilágáról, védett természeti kincseiről tanultak közösen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában