Január 31-ig tartó adománygyűjtő akciót hirdettek a lakosság körében

2024.01.18. 16:25

A vásárhelyiek is támogatják az udvarhelyi kollégium felújítását

Hódmezővásárhely is támogatja a székelyudvarhelyi diákotthon újjáépítését. A város 3,5 millió forintot ajánlott fel és a lakosság körében is gyűjtést indítottak. A közgyűlés ezt csütörtökön szavazta meg.

Kovács Erika

Pillanatok alatt dőlt romba a 100 évnél is idősebb épület egy része. Fotó: MTI

Fotó: Veres Nándor

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium több mint 100 éves, felújításra váró diákotthona december 18-án omlott össze, maga alá temetve több diákot. A többszintes épület külső fala, nagyjából 200 négyzetméter területen kártyavárként dőlt össze, leszakítva a födémet és a tetőszerkezetet is. Egy diák azonnal, egy másik tanuló pedig a kórházban hunyt el, ketten könnyebben sérültek. Több száz diáknak pedig, akik akkor éppen nem tartózkodtak az épületben, a mindennapokban használt holmijaik semmisültek meg, köztük a hangszereik is.

A vásárhelyi közgyűlés megszavazta, hogy a város 3,5 millió forint támogatást nyújt a kollégium újjáépítéséhez, a tragédiát elszenvedő, illetve amiatt károsult tanulók családjának. Az önkormányzat emellett lakossági gyűjtést is kezdeményezett, ami a csütörtöki kihirdetéstől január 31-ig tart. A polgárok a 10400559-00032651-00000001, K&H Bank Zrt. számlaszámra juttathatják el adományaikat. Az önkormányzat azt kéri, a közlemény rovatba írják be: „Segítség Udvarhelynek.” A város és a lakosság pénzbeli segítségét a Romániai Pedagógusok Szervezetén keresztül juttatják célba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában