Helyi közélet

2024.01.30. 08:20

Az óföldeákiak jó úton járnak

Vajon mi az, ami miatt a most véget ért 2023-as esztendő emlékezetes lesz az egyes településeken? Ezúttal Simonné Sinkó Erikát, Óföldeák polgármesterét kérdeztük.

Szabó Imre

Óföldeák polgármestere, Simonné Sinkó Erika. Fotó: Szabó Imre

Tavaly is igyekeztünk minden pályázati lehetőséget kihasználni

 – kezdte az óév értékelését Óföldeák polgármestere, Simonné Sinkó Erika. Az önkormányzati beruházások közül közül alighanem a falu csapadékvíz-elvezető hálózatának korszerűsítése volt. Erre 100 millió forintot nyertek. A munka az év végén fejeződött be.

 A kisebbek között megemlítette, hogy a település 40 millió forintot nyert útfelújításra. Ebből egy egy-szakaszt aszfaltoztak újra a Rózsa és az Ady Endre utcában, a Park utcát pedig teljes hosszában. 10 millió forintból a polgármesteri hivatal tárolóépületét hozták rendbe, orvosi műszerek beszerzésére pedig – 5 százalékos önerő biztosítása mellett – 5,2 milliós támogatást nyertek. A beszerzés most zajlik, a megvásárolt eszközöket hamarosan átadják a falu háziorvosának. Azt is megtudtuk, már összesen csak 7 közmunkás maradt a községben. Munkájuk megkönnyítésére kistraktort szereztek be. 

 Nagy a zöldterület, sok a munka

 – hangsúlyozta.

A polgármester a múlt év eredményei között azt is örömmel említette, hogy végre teljes hosszában megújult a Földeákot és Maroslelét Óföldeák érintésével összekötő út. Ennek egy 3,9 kilométeres szakasza hiányzott még. A beruházás teljes egészében pályázati forrásból, állami beruházásként készült el szeptemberre és 538 millió forintba került. 

Ez régi álom volt, minden évben célként tűztük ki 

– jegyezte meg. Hozzátette, tapasztalataik szerint az út minősége kiváló, össze sem lehet hasonlítani a korábbival.

Az idei tervekről elmondta, mindenek előtt a közösségi ház energetikai felújítását szeretnék megoldani.  

Hőszigetelés, kazán- és ajtó-ablakcsere, illetve a vizesblokk felújítása szerepel a tervek között

 – sorolta. 

Hozzátette, a falu útjai összességében jó állapotban vannak, de ha lesz pályázati lehetőség, élni fognak vele. 

 Biztosan fogunk találni olyan szakaszt, amire azért ráfér a felújítás

 – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában