Jegyzet

2024.01.14. 14:23

Élet vagy halál?

Suki Zoltán

Megosztó írás jön, már az elején szólok! Pár napja az a vezető hír a rendőrség hivatalos oldalán, hogy elfogtak egy gyermekpornót terjesztő férfit. A részletek még borzalmasabbak. A rendőrökhöz tavaly ősszel érkezett nemzetközi jelzés arról, hogy egy magyar felhasználó gyermekek szexuális kizsákmányolását ábrázoló felvételeket osztott meg egy online alkalmazásban. A nyomozás megállapította, hogy a felvételeket egy 30 éves férfi készítette kiskorú rokonáról. A férfi – ha lehet annak nevezni - a gyanú szerint 5 éves unokahúgáról készített és osztott meg egy online chatfórumon pornográf tartalmú fotókat, néhány felvételen az is látszik, hogy szexuális tevékenységet végez a kislánnyal.

Akinek nem nyílik ki ilyenkor a bicska a zsebében, azt is börtönbe zárnám. De igazából azért idéztem ide a tragédiát, mert ha ezt tíz évvel ezelőtt olvasom, kapásból halálbüntetést kiáltottam volna, és lehet, hogy még a kivégzésre is ellátogatok.

Azonban az akkori főnököm már akkor győzködött, hogy a halálbüntetés nem megoldás. Ő a móri mészárlást hozta fel példának. Emlékeznek: nyolc embert végeztek ki egy móri bankfiókban, és először egy olyan embert ítéltek el, akinek ahhoz semmi köze sem volt. Kaiser Ede jogerősen életfogytiglant kapott, a főnököm szerint simán kivégzik, ha még van halálbüntetés, és akkor egy – legalábbis abban az ügyben – ártatlan ember hal meg.

Ez még nem hatott meg annyira, de nem is olyan rés beszéltem egy szegedi ügyésszel. Ő pedig azt mondta, hogy olyan gyorsan fejlődik a tudomány, hogy egy-egy új szakértői vizsgálat után több elítéltről is kiderült már, hogy ártatlan. Ő végül meggyőzött. Ne legyen halálbüntetés, de azért az ilyen pedofilokat, és gyilkosokat büntessék már meg rendesen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában