Helyi közélet

2024.01.09. 21:30

Ismeretlen holttestekről olvastak júliusban

A tavaly júliusi legolvasottabb cikkünk a Szegeden talált ismeretlen holttestekről szólt, de felkerült a dobogóra egy Cserepes sori asszonyról szóló írásunk is.

Suki Zoltán

Fotó: Dombóvári Tamás

A tavaly júliusi, és egyben az év legolvasottabb cikke volt a delmagyar.hu oldalon az a cikk, amelyikben arról írtunk, hogy tíz olyan holttest szerepel a rendőrség körözési listáján, amelyiket Szegeden találták meg, és egyelőre nem sikerült azonosítani. A legrégebbi holttestet 1998-ban találták. Egészen pontosan, amikor megtalálták, még élt: az ismeretlen férfi a beszállítása után az akkori SZOTE idegsebészeti klinikán hunyt el.

A második legolvasottabb júliusi anyagunk pedig arról szólt, hogy felrobbantotta az internetet egy édesanya iskolazáró posztja. A Szikvirág Tanya háziasszonya, Kovács Wölfinger Diána és családja 15 kilométerre él Hódmezővásárhelytől egy tanyán. Az édesanya arra hívta fel egyik posztjában a figyelmet, hogy egy gyermeket nem lehet pusztán az iskolai eredményei alapján értékelni, így nem is jó hozzáállás, ha csak ezt osztják meg a szülők a kicsik bizonyítványával. Hiszen attól még, hogy valaki nem kiemelkedően jó tanuló, lehet nagyon érdeklődő, intelligens, sőt életrevaló is. Épp ezért úgy döntött, hogy egy saját szempontrendszer alapján értékeli gyermekeit, méghozzá a tanyasi világ kihívásait és feladatait felsorakoztatva.

A harmadik legnépszerűbb anyagunkban pedig arról számoltunk be, hogy iszonyú körülmények között él egy nő a Cserepes soron. A problémára Nagy Mihály, a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke hívta fel a figyelmünket. A helyszínen az ott lakók elmondták, hogy a nő korábban a Cserepes soron lakott, de utána több kitérő után, két hónapja visszatért, mert nem volt fedél a feje felett.

A negyedik legolvasottabb írásunk arról szólt, hogy egy ejtőernyős kisebb balesetet szenvedett a szegedi repülőtéren.

Az ötödik helyre pedig az időjárás került. Ugyanis a hónap végén viharok tomboltak és romboltak Csongrádon és Szentesen is.

KÉPALÁ:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában