Maradandó fogyatékosságot okozó sérülés, elhalálozás esetén 1 millió, egyéb esetben 500 ezer forint a támogatás

2024.01.30. 14:00

Kiírták a pályázatot a Koszovóban megsérült vásárhelyi katonáknak

Már pályázhatnak a Koszovóban megsérült vásárhelyi katonák az önkormányzat támogatására. A pályázatot a Hódmezővásárhely Városért Közalapítvány hirdette meg, kezeli és utalja át majd a pénzt a sérülteknek.

Kovács Erika

Koszovóban 27 magyar katona sérült meg, sokan vásárhelyiek.

Fotó: Koszticsák Szilárd

A koszovói Zvecan településen tavaly májusban, a tömegoszlatási feladatra bevont MH KFOR Kontingens MH 30. Kinizsi Pál Páncélozott Gyalogdandár állományába tartozó katonák közül is sokan megsérültek. 

A vásárhelyi közgyűlés döntése szerint gyalogdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében, beleértve az MH minden vásárhelyi egységénél szolgálatot teljesítő és Magyarország határain kívül teljesített katonai szolgálat ellátása során, azzal összefüggő erőszakos cselekmények miatt bekövetkezett sérülést, vagy egészségkárosodást szenvedett katonáknak, az elhunyt honvédek közeli hozzátartozóinak pályázati úton támogatást nyújt a város. A pályázatot a napokban hirdette meg a feladattal megbízott Hódmezővásárhely Városért Közalapítvány. A támogatás összege, maradandó fogyatékosságot okozó sérülés, illetve elhalálozás esetén 1 millió forint, egyéb sérülés esetén 500 ezer forint, amit vissza nem térítendő összegként kapnak a katonák.

A pályázatokat február 27-éig lehet benyújtani személyesen vagy postai úton közalapítványhoz, a Kossuth tér 1. szám alá. A pályázathoz kötelező mellékelni egy adatlapot, az adatkezelési nyilatkozatot, valamint a személyi igazolvány és lakcímkártya másolatát. Amennyiben a pályázat hibás vagy hiányos, a közalapítvány hiánypótlásra szólítja fel a pályázót.

A támogatás odaítéléséről a közalapítvány kuratóriuma a soron következő ülésén, de legkésőbb 30 napon belül dönt. Annak eredményéről a pályázók 5 munkanapon belül névre szóló elektronikus értesítést kapnak. A vissza nem térítendő támogatást a döntést követő 30 napon belül egy összegben folyósítják. Fontos tudni, hogy a közalapítvány sem katonai, sem egészségügyi adat szolgáltatását nem kéri.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában