Balástya

2024.01.26. 08:40

Köszöntik a jubiláló házaspárokat

A tavalyi falunapon köszöntötték először, hagyományteremtő szándékkal, az újszülötteket Balástyán. Február 11-én pedig a jubiláló, egyben példamutatóan élő házaspárokat ünneplik templomi misével és a művelődési házban vendéglátással.

Imre Péter Géza

Fotó: Imre Péter

A jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetünk a családok szociális gondjaira, azok megoldására, segítésükre, egyáltalán a figyelemre, az odafigyelésre. Az első állomás a tavalyi falunapon volt, amikor az elmúlt egy évben született babákat köszöntötte önkormányzatunk, oklevelet és babaápolási szereket tartalmazó ajándékcsomagot kaptak a famíliák

 – idézte fel a 2023-as ünnepséget Ujvári László, Balástya polgármestere. Azzal folytatta: hamarosan a jubiláló házaspárok következnek, akikről „a szeretet, a hűség, a kitartás, a tolerancia és a példamutatás jut az eszünkbe”.

 Indulásként 2023-hoz viszonyítva számoljuk a jubileumokat, amik ötévenként „ugranak” majd, egészen a 60 éves házassági évfordulóig, mert utána már minden esztendőben megünnepeljük őket. A tervről egyeztettem Antal Imre plébánossal, aki azt mindenben támogatja, így február 11-én először szentmise keretében emlékezünk meg róluk, majd a kultúrházban vendégeljük meg őket

 – árult el részleteket a polgármester. Hozzátette: a két rendezvény nincs összekötve, nem követik kötelezően egymást, választhatóan, akár csak az egyiken is részt vehetnek az érintett házaspárok. Hangsúlyozta még, hogy az állandó odafigyelésen és segítésen túl, az újszülöttek és a jubiláló párok köszöntését minden évben meg szeretnék tartani.

A február 11-ei, vasárnapi program 9.15-kor kezdődik a Páduai Szent Antal katolikus templomban. A szentmise után, 10.30-kor a művelődési házba a már említett közös köszöntésre, emléklap átadásra és fogadásra hivatalosak a házaspárok és a vendégek, és ott az elképzelések szerint Sándor Gabriella anyakönyvvezető is szól az ünnepeltekhez. A meghívottak január 31-ig nála jelezhetik részvételi szándékukat a hivatalban, vagy a 62/278–222-es telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában