Tarifaközösségbe menne a Vásárhely kártyával a polgármester

2024.01.10. 17:01

Márki-Zay Péter ajánlatot tett Lázár Jánosnak

Kovács Erika

A Jovány buszokat városkártyával is lehet használni. Archív fotó: Kovács Erika

Vásárhely elfogadná a vármegye- és országbérleteket a Jovány buszokon, ha a vásárhelyiek használhatják a városkártyát a távolsági járatokon.

Mi elfogadjuk a Volán, a Hév és a MÁV járatain a Budapest Bérleteket, a fővárosi önkormányzat pedig fogadja el az országbérletet és a vármegyebérletet a főváros által működtetett összes tömegközlekedési eszközön. Ez a kölcsönösség jegyében egy igazi tarifaközösség

 – mondta a keddi debreceni sajtótájékoztatóján Lázár János építési és közlekedési miniszter. Újságírói kérdésre pedig arról is beszélt, több megyei jogú városba is nagyfoglalkoztató cégek települnek. 

Ha minden új munkavállaló autóval érkezik majd dolgozni, az megbéníthatja a nagyvárosok közlekedését 

– mondta. 

Nekünk az a dolgunk, hogy az agglomeráció közlekedésére tegyünk javaslatot. Én a tarifaközösséget tartom a legjobb megoldásnak. Most egy kölcsönös tarifaközösségre tettem Budapesten javaslatot, de ez minden megyei jogú városnak, amely tömegközlekedést üzemeltet, nyitva áll és lehetőséget jelent 

– mondta a miniszter.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere szerdán, a hivatalos Facebook oldalán írta ki, hogy Vásárhely elfogadná Lázár János ajánlatát.

Debreceni sajtótájékoztatóján Lázár János előbb Budapestnek tett, majd kérdésre válaszolva azt minden városra kiterjesztett ajánlatát Hódmezővásárhely elfogadja: a vármegye- és országbérletek érvényesek lesznek a vásárhelyi helyi közlekedésben, cserében a vásárhelyi bérletet (városkártyát) elfogadják a távolsági járatokon. Deal! Várjuk a megállapodás aláírását 

– írta.

A debreceni sajtótájékoztatón nem derült ki, hogy Lázár János csak olyan megyei jogú városokra gondolt-e a tarifaközösség kapcsán, ahol széles körű tömegközlekedés létezik, villamost, trolit és buszokat is működtet az önkormányzat. Hódmezővásárhelyen kizárólag a minibuszos helyi tömegközlekedést finanszírozza az önkormányzat, a tramtrain ugyanis a MÁV-hoz tartozik.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában