Szegedi egyetemi hírek

2024.01.27. 16:04

Nyílt nap volt a TIK-ben – Fotók

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Szombaton tartotta a Szegedi Tudományegyetem a már hagyományos nyílt napját és szülői értekezletét a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A nyílt nap képzési kiállításán a leendő hallgatók a karok képviselőinek tehették fel kérdéseiket. Kiderült, hogy az egyetem 12 kara több mint 550 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton.

Természetesen nem csak a diákokat, hanem a szüleiket és a középiskolai vezetőket, osztályfőnököket, pályaválasztási tanácsadókat és szaktanárokat is várták. A karok standjainál már az egyetemisták mondták el a legfontosabb információkat, és próbálták meggyőzni a középiskolásokat, hogy az ő szakukat válasszák, ha továbbtanulnak. Érdekesség, hogy ott volt a szegedi élménysétákat szervező csapat is. Gyuris Péter az mondta, nekik is fontos, hogy minél többen válasszák a szegedi egyetemet. Ők egy kvízzel készültek, amelyben Szegeddel kapcsolatos kérdéseket tettek fel. Gyuris Péter hozzátette, a felsőoktatási intézmény a város talán legfontosabb része, és ők aktív szerepet vállalnak abban, hogy a tanulni érkezőknek bemutassák Szeged minden érdekességét, és megismertessék őket a város történelmével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában