Helyi közélet

2024.01.30. 15:40

Olimpiai bajnok tartotta az első edzést

Bozsoki Imre nagy álma vált valóra azzal, hogy megnyitotta saját harcművészeti edzőtermét, a Nagare Dojót Szentesen. Az első edzést Barcelona olimpiai bajnok dzsúdósa, Kovács Antal tartotta az új bázison.

Darók József

Kovács Antal fontosnak tartja a magas szintű technikát is. Fotó: Darók József

A katára, azaz formagyakorlatra szakosodott egyesületben aikido és dzsúdó oktatása zajlik az 5. danos mester irányításával, aki magyar bajnoki címek, helyezések mellé már több világbajnoki és Európa-bajnoki helyezéssel is büszkélkedhetnek. A dzsúdó háttérbe szorult szakágában aratják sikereiket, tavaly lapunk is beszámolt Lantos Gábor és Őri József vb-szerepléséről. 

A napokban felavatták a dojót, azaz edzőtermet, ami óriási dolog minden küzdősportos egyesület életében, koronaként egy japán Tori-kaput is emeltek az udvaron. A város legszélső utcájának legutolsó házában, a Teleki utca 17. szám alatt Imre felesége nagymamájának egykori lakásában alakították ki a termet, gondosan ügyelve arra, hogy a családi emlékeket, hagyományokat ápolják.

Igyekeztünk mindent felhasználni, újrahasznosítani, ebben nagy szerepe volt Balogh Józsefnek

 –mondta Bozsoki Imre.

Az avatásra nagyon sok vendéget hívtak, köztük Imre első edzői is eljöttek.

Az eseményen adta át a tavalyi év kata versenyzői díját Kiss Noémi 3. danos mesternek Bozsoki. Hihetetlen élményt jelentett a résztvevőknek, hogy a dojo első vendégelőadójaként a magyar dzsúdósport első és eddig egyetlen olimpiai bajnoka, Kovács Antal 7. danos mester is lejött Paksról edzést tartani. Az Atom Anti becenévvel illetett barcelonai olimpiai bajnokunk egy másik kitűnő sportemberrel érkezett, Kanczler István 3. danos mesterrel, világkupa győztessel karöltve remek edzést tartottak a megjelent sportolóknak.

Nagyon tetszik az a feszesség és elegancia, amelyet egy szép dzsúdó kata képes bemutatni, ez nekünk is megdobogtatja a szívünket. A versenymozgáshoz is sokat hozzátesz a kata gyakorlása, a két ágazatból áll össze a sportág szellemisége

 – mondta Kovács Antal. 

Azt is elárulta, ez a terem alig nagyobb annál, ahonnan az ő sportpályafutásuk annak idején elindult.  

Ahol ilyen jó szellem uralkodik, ott nagyon komoly dolgokat lehet elérni 

– említette a Nagare Dojo tatamiján.

A Teleki utcai teremben hétfőn, szerdán és pénteken délután lehet csatlakozni az aikido vagy dzsúdó edzésekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában