2023 eredmények: sikeres versenyek és új kollégium

2024.01.13. 09:00

Remek évet zárt a mórahalmi iskola

A tavalyi volt az első olyan év, amikor nagyobb versenyekre merészkedtek ki a mórahalmi Tóth János szakképző iskola diákjai. A másik fontos esemény az iskola életében az új kollégium felépülése volt, amit már be is laktak a diákok. Pályázatok terén is sikeresek voltak. Angyalné Kovács Anikó intézményvezető értékelte a tavalyi évet.

Arany T. János

Angyalné Kovács Anikó a mórahalmi Tóth János szakképző iskola igazgatója az intézmény tavalyi évét értékelte, miközben az iskola diákjai szolgálták fel az ebédet a tankonyhaként is működő Vanilla étteremben. Fotó: Török János

 A tavalyi év volt az első, amikor kimerészkedtünk versenyekre. Fiatal iskola vagyunk, a tavalyi volt az ötödik tanévünk, nem sok versenytapasztalatunk volt. Az országos közismereti versenyre viszont, ahol tíz csapat jut be a döntőbe, rögtön két csapatunk került a legjobbak közé és el is hoztunk egy dobogós helyet. Ugyanúgy pedagógia és a turizmus-vendéglátás ágazatban is bekerültünk az élvonalba, az informatikáról nem is beszélve 

– kezdte a Szegedi SZC Tóth János Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium 2023-as évének értékelését az intézményvezető, Angyalné Kovács Anikó.

Fotó: Török János

Az iskolának volt tavaly egy Arany minősítést és az Agrárminisztérium különdíját elnyerő diákja, Bogdán Péter, aki a Felcsúton megrendezett Magyarország étele 2023 szakácsversenyen kapta meg az elismerést. 

Ami még most is hatással van az életünkre, az az Innovációs Szövetség versenye, ahova két projektünk is bejutott. Nem lettek döntősök, de második fordulósok igen, aminek köszönhetően a szövetség beemelt minket a tizenkét legeredményesebb iskola közé tehetséggondozás terén. Egy újabb versenyen már túl vagyunk, amit a PC Trade-del csináltunk közösen. Ez egy általános iskolásoknak szóló programozói verseny volt, és most azt tervezzük, hogy mesterséges intelligencia témakörben is összehozunk még a tavasszal egy versenyt 

– sorolta az igazgató, aki a tavalyi év hatalmas lépésének nevezte, hogy elkészült az iskola kollégiuma több mint kétmilliárd forint kormányzati támogatásból.

Fotó: Török János

Elég jól belaktuk. 150 fős a koli, körülbelül százhúsz gyerek lakik ott, ami azt jelenti, hogy biztosan lesz helyük még azoknak a diákoknak, akik jönnek. Egyébként 51 új kollégistánk jött az idén, ami azért egészen meghökkentő. Szegeden van kollégium, ami összesen ekkora

 – büszkélkedett az igazgatónő, de azt is hozzátette, hogy nagy kihívást jelentett a számukra kollégium, leginkább a technikai személyzet részéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában