Szegedi hírek

2024.01.07. 12:52

Száz éves néniért miséztek

Suki Zoltán

Százévesen is részt vesz a hitéletben Kati néni. Fotó: Török János

Szentmisében köszöntötte a Szent Gellért Plébánia közössége a 100. születésnapját ünneplő Schulter Katalint vasárnap. Benyik György plébános lapunknak elmondta, hogy Kati néni a plébániai karitászcsoport alapító tagja, aki hosszú éveken át szeretettel, empátiával segítette a környék szegény sorsú embereit.

Ezzel példát mutatott a közösség minden tagjának. Áldozatos munkáját 2012-ben Caritás Hungarica díjjal ismerték el 

– tette hozzá Benyik György.

Fotó: Török János

Az asszonyt egyébként népes családja kísérte el, sőt ott volt vele 94 éves húga is. Szintén érdekesség volt, hogy a szentmisében a zenei szolgálatot a Szatymazi Gyertyaláng Kórus látta el, akinek vezetője az ünnepelt keresztfia, Kopasz György.

Fotó: Török János

Schulter Katalin 1985-ben kezdett önkénteskedni, amikor Singer Ferenc atya meghívta, hogy segítsen neki az adminisztrációs munkában Szegeden a Szent Gellért plébánián. A szeretetszolgálatok közül a Máltai jelent meg először, hozzájuk csatlakozott. Akkor váltott, amikor 1991-ben országosan, így egyházmegyeszerte is újjáalakult a Karitász, és a plébános megkérte, hogy vezess az Irgalmasság vasárnapján alakuló új önkéntes-csoportot.

Az asszony néhány éve a tevékenykedést átadta a fiatalabbaknak, de imáival továbbra is segíti a szeretetszolgálatot.

Fotó: Török János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában