Helyi közélet

2024.01.20. 12:11

Szeméterdő miatt szítják az indulatokat – Fotók

Bejártuk a baloldal és sajtója által mostanában olyannyira féltett erdős területet a Szent Gellért Fórum szomszédságában. Szeméterdőre leltünk, autógumit, hűtőt, kiszanált irodai széket és tengernyi műanyag hulladékot találtunk.

Koós Kata

PET palack magoncok. Fotó: Gémes Sándor

Nemcsak helyi, de országos szinten is hónapok óta hergeli a közvéleményt a baloldal és sajtója a Szeged-Csanádi Egyházmegye által a Szent Gellért Fórum szomszédságában tervezett területfejlesztés ellen. Erdőirtásra hivatkozva gátolná a Botka László vezette szegedi önkormányzat egy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek továbbtanulását segítő iskola-komplexum megvalósulását. A Momentum plakátkampányt és petíciót is indított Szegeden, valamint tüntetést is hirdettek, hogy megvédjék azt az erdős területet, városi zöld kincset, amelynek sorsát mostanában, a választási kampányra fordulva olyannyira szívükön viselik.

Fotóriporter kollégámmal szombaton reggel bejártuk az erdős terület egy jelentős részét, ahol szeméterdőre leltünk. Tengernyi hulladék hever a dzsumbujban. A terület sokkal inkább közegészségügyi, semmint természetvédelmi kérdéseket vet föl. De beszéljenek a szavak helyett a helyszínen készült fényképek.

Szemét zsákszámra Fotó: Gémes Sándor
Hűtő lapra szerelve. Fotó: Gémes Sándor
Irodaszék, home office fás környezetben. Fotó: Gémes Sándor
Upsz, egy Opss..  Fotó: Gémes Sándor
Műanyag hulladék tömkelege. Fotó: Gémes Sándor

 

Természetvédelmi vagy közegészségügyi kérdés? Fotó: Gémes Sándor

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában