Szegedi hírek

2024.01.18. 06:00

Színes programokkal készülnek tavaszra a Szegedi Vadasparkban

Tamási Anna Éva

Több új programmal, különleges témákkal készülnek az érdeklődők, óvodás és iskolás csoportok számára a Szegedi Vadparkban. Kis ízelítőként ki kell emelni a kínálatból például a Fűben-fában orvosság, a Zöld szemmel–globális környezetszennyezés, vagy a Gombakaland fantázianevet viselőket.

A Vadaspark gondolt az egészen kicsiktől kezdve minden korosztályra: külön programok várják az óvodásokat (pl. játékos ismerkedés az állatokkal zoopedagógus vezetésével), az általános iskolásokat (ismeretszerzés megfigyeléssel, élményszerű tapasztalatokkal, szintén zoológus vezetésével), valamint a középiskolásokat is (pl. „így neveld a sárkányodat” háziállat tanácsadás). Természetesen a gyermekek mellett a felnőtt korosztályra is gondoltak a szervezők: többek között a Föld napja, illetve a Madarak és fák napja címen futó színes élményprogramokkal várják őket a Vadasparkban. Az egyes eseményekről az intézmény honlapján lehet részletesebben tájékozódni.

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén is megszervezik a pedagógusoknak szóló szakmai napot, ahol a szakemberek betekintést kaphatnak a zoopedagógia alkalmazási lehetőségeibe, oktatási programokba – tudtuk meg az intézménytől.

A foglalkozásokra online is lehet jelentkezni, a foglaltsági naptár alapján időpontot választva. A szervezők azt kérik az érdeklődőktől, hogy legalább egy-két héttel a látogatás előtt jelentkezzenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában