Helyi közélet

2024.02.16. 14:21

A nők miatt írt levelet Botkának Joób Márton

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Botrányos hangnemben írt Botka László a napokban lemondott Novák Katalinról, Varga Juditról, és általában a nőkről. Emiatt írta polgármesternek nyílt levelet Joób Márton. A független önkormányzati képviselő idézte Botka szavait, majd leszögezte, hisz abban, hogy tudással, teljesítménnyel, munkával sok mindent elérhetnek az életben a gyermekei is.

– Azonban ne felejtkezzünk meg arról, hogy a tisztelet és az empátia legalább ugyanilyen fontos értékek. Például arra nevelem a gyermekeimet, hogy akik sebzettek és védtelenek – különös tekintettel a nőkre –, azokat nem bántjuk, bármit is követtek el, vagy bármi is a véleményünk róluk – fogalmazott.

Joób Márton azt is írta, hogy a polgármester felelőssége, hogy a város vezetőjeként példát mutasson, és tiszteletet tanúsítson minden egyes polgárral szemben, függetlenül attól, hogy milyen személyes véleménye van róluk.

Ön, tisztelt Polgármester úr, belerúgott egy földön fekvő nőbe, tette ezt Szeged város közösségének vezetőjeként, úgy, mintha véleménye a teljes közösség véleményét tükrözné. Ez a bejegyzés egy öntelt, hímsoviniszta, rosszindulatú és kárörvendő megnyilvánulás volt. Polgármester úr, ez kár volt, és egy ilyen fajta megnyilvánulás nem méltó egy városvezetőhöz

 – fogalmazott.

Egyben arra kérte Botka Lászlót, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a jövőben együttműködő, tisztelettudó és empátiával teli közösséget építsenek Szegeden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában