A mezőhegyesi ötös- és a lipicai négyesfogat is részt vesz a lovasbandérium felvonulásán

2024.02.08. 09:00

Gazdafórumot és bált rendeznek Vásárhelyen

A híres mezőhegyesi ötösfogat és a szilvásváradi négyes lipicai fogat is részt vesz szombaton Hódmezővásárhelyen, a Gazdasági Egyesület hagyományos lovasfelvonulásán. A hagyományokhoz hűen bált is rendeznek, nyitótánccal, Éjféli Újsággal.

Kovács Erika

Benkő Zsolt, a Gazdasági Egyesület elnöke. Fotó: Kovács Erika

Ebben a formában 2006 óta rendezzük meg a nagyszabású gazdarendezvényünket. A gazdanapunkat korábban a Petőfi utca 6. szám alatt tartottuk, de kinőttük a teret, ezért átköltöztettük a Gregus-technikumba. Ez a programunk a múlt héten zajlott. Célunk, hogy a helyi termelőket és kézműves termékeiket jobban megismertessük a lakossággal. Nagyon jól sikerült a gazdanap, sokan ellátogattak 

– mondta Benkő Zsolt, a Gazdasági Egyesület elnöke. A gazdanap február 10-én, szombaton folytatódik, ugyancsak hagyományos programelemekkel.

Szombaton 10 órától, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának Sófalvy termébe gazdafórumra várják Hódmezővásárhely és környéke agrárszakembereit. A résztvevőket Benkő Zsolt elnök és Mikó Edit dékán köszöntik. Előadás hangzik el többek között a gabonapiaci helyzetről, az agrárium kilátásairól.

Úgy volt, és a plakátokon is így jelent meg, hogy a rendezvényen részt vesz Nagy István agrárminiszter is, de tegnap a minisztérium, a tárcavezető egyéb elfoglaltsága miatt, lemondta ezt. Az előadást Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes tartja meg

 – tudtuk meg Benkő Zsolttól.

Délután 14.30-kor kezdődik a lovas bandérium hagyományos felvonulása a Dáni utca Serháztér felőli végéből.

Érdekesség, hogy a Mezőhegyesi Ménesbirtok ötösfogata és a szilvásváradi lipicai négyesfogat is itt lesz. A menet a szokott útvonalon halad, körülbelül 15 órára érkeznek a Kossuth térre. Reméljük, a jó idő is kitart a hétvégéig, úgyhogy ajánljuk mindenkinek a figyelmébe ezt a programot

 – említette meg Benkő Zsolt.

A programsorozat zárásaként, szombaton este 118. alkalommal rendezik meg a Fekete Sasban a Gazdabált, amelyen több mint félezren vesznek részt. Ott adják át a Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum két diákjának a 100-100 ezer forintos tanulói támogatói díjakat. A hagyományokhoz hűen idén is lesz Éjféli Újság, amit a bálozók kapnak kézhez.

Képalá: A lovasfelvonulást mindig nagy figyelem kíséri Hódmezővásárhelyen. Fotó: Archív felvétel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában