Helyi közélet

2024.02.01. 12:51

Kiegészítették a felsőoktatási felvételi tájékoztatót

Koós Kata

Illusztráció

Fotó: Bujdos Tibor

Megjelent a felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése, amelyben a felsőoktatási intézmények pontosították, módosították a decemberben közzétett adatok egy részét, és új szakokat is meghirdettek

 – tájékoztatott az Oktatási Hivatal közleményében. A meghirdetett képzésekre február 15-én éjfélig lehet jelentkezni a felvi.hu E-felvételi menüpontjában. A felsőoktatás megújításának részeként a felvételi eljárást is megújították, amit a szaktárca az igények előzetes felmérését követően az egyetemekkel és a diákokkal közösen vitt végbe. A pontszámítás változásának egyik eleme, hogy az egyetemek, főiskolák maguk határozhatják meg, hogy milyen tevékenységekért, eredményekért, követelményekért adnak pontokat, ezért a folyamatos tájékozódásnak kiemelt szerepe van a 2024-es felsőoktatási felvételi eljárásban. A felvételizőknek február 15-én éjfélig hitelesíteniük is kell jelentkezésüket, ami már kizárólag Ügyfélkapu segítségével lehetséges. Ugyancsak február 15. a kiegészítő eljárási díj befizetésének határideje. Ezt azoknak kell átutalniuk vagy bankkártyával kiegyenlíteniük, akik a díjmentesen megjelölhető háromnál több, de legfeljebb hat képzésre jelentkeznek. A felvételi eljárásról és a pontszámítási szabályokról valamennyi tudnivaló a felvi.hu honlapon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában