Szentes

2024.02.07. 15:00

Több mint ezer fa ültetése a cél

A megújuló Kurca-sétányon folytatódott az önkormányzat tavaly elindított fásítási programja. Az Ültessünk 1000 fát Szentesen elnevezésű programban egy vállalkozó jóvoltából újabb 11 facsemetével gyarapodott a város.

Darók József

A Kurca mentén jegenyenyár fákat ültettek. Fotó: Darók József

A meghirdetett Ültessünk 1000 fát program szépen halad előre, a tavaly ősztől élet- vagy vagyonbiztonságot veszélyeztető, 25 kivágott fa több mint tízszeresét ültették ebben az időszakban

 – tájékoztatott Szabó Zoltán Ferenc polgármester. A következő hetekben a Hősök erdejében 196 fát fognak ültetni, illetve az úgynevezett DAREH-tóhoz, a Rákóczi utcai rekultivációs terület környékén 52 fát helyeznek földbe, összesen 315 darabot. 

Nagyon jó azt tapasztalni, hogy nemcsak az önkormányzat saját erejéből ültet folyamatosan fákat a városban, hanem a vállalkozók is komolyan hozzátesznek ehhez

 – fogalmazott a polgármester, aki a korábbi faültetésekhez hasonlóan ezúttal is kivette a részét a munkából. Február 7-éhez képest igen kellemes időben ültettek el közösen Fekete Nagy Gáborral, a Depó Szentes Logisztikai Kft. ügyvezetőjével három facsemetét a felajánlott 11 darab jegenyenyár fajtából. 

Fotó: Darók József

A nyárfákkal kapcsolatban Szabó Zoltán Ferenc megnyugtatásul még annyit közölt, már csak olyan hibrideket ültetnek a városban, amelyek sem a látványuk nem jár kellemetlenséggel, sem az egészségre sincsenek rossz hatással, azaz nem pelyhedzenek, nem allergizálnak. Az akciót tovább folytatják, akár az ezredik fán túl is.

A kft. ügyvezetője elmondta, magánszemélyként és cégvezetőként is fontosnak érzik Szentes környezetének szépítését. Egy összeget ajánlottak fel, és a szakértőkre bízták, milyen fákat választanak, és hova hány darabot ültetnek. 

Örömmel jövök majd erre, megnézni a saját kezűleg ültetett fákat

 – mosolygott Fekete Nagy Gábor.

A cégvezető és a polgármester Berezvai Csilla városi főkertész szakmai irányításával ültették el a fákat a Janó György sétányon, az ifjúsági ház hídjának közelében.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában