Helyi közélet

2024.03.25. 19:10

360 milliós bölcsődefejlesztés indul Kisteleken

A kisteleki önkormányzat 360 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert bölcsődefejlesztésre – tulajdonképpen egy új épületet húznak fel –, amit Nagy Sándor polgármester először a város közösségi oldalán jelentett be rövid videóban.

Imre Péter Géza

Új bölcsődei épület megvalósításáról beszélt Nagy Sándor polgármester. Fotó: Imre Péter

 Jó hírt hozott ma reggeli levelével a postás: az áll benne, hogy önkormányzatunk 360 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert bölcsődénk jelentős fejlesztésére, melyből új foglalkoztatók is létesülnek. Terveink szerint a beruházás már év végére megvalósulhat

 – közölte minap Nagy Sándor, Kistelek polgármestere a város hivatalos közösségi oldalán rövid videóban. Többen gratuláltak a sikerhez.

Tulajdonképpen egy új épület, komplett új bölcsőde épül majd két foglalkoztatóval, vizesblokkal, öltözővel, melegítő konyhával, kívül-belül a szükséges játékokkal és eszközökkel, termálvizes fűtéssel, mindennel, ami kell, és egy „köldökzsinór” köti majd össze a most meglévő intézménnyel

 – mondta el érdeklődésünkre a járási székhely vezetője. Nagy Sándor hozzátette: most kapták az értesítést, következik a szerződés aláírása, a közbeszerzés kiírása, és bízik benne, hogy a munkák már nyáron elkezdődhetnek, mert szeretnék, ha minél hamarabb fogadhatná a kicsiket a létesítmény. 

 Szűk határidőket szabunk majd a közbeszerzésben

 – árulta el.

A bővítésre, az új épületre azért van szükség, mert egyre többen jelezték, jelzik az önkormányzatnál azt az igényüket, hogy szeretnék bölcsődében elhelyezni a gyermeküket. 

 Településünkön nőtt a lakosság száma, ez jó és erre büszkék vagyunk, ami fejlődésről árulkodik és arról, hogy Kisteleknek van jövője

 – jelentette ki Nagy Sándor.

A családokra, a gyerekekre, a fiatalokra fokozottan figyelnek. Más oktatási intézmények, az óvodák és az iskola fejlesztésével kapcsolatos pályázatokat is beadott az önkormányzat, valamint április 10-én tűzik ki az Erzsébet utca középső részén az úgynevezett kutyajátszótér és közelében a gyermekjátszótér területét. Utóbbiakkal az gond is megoldódik majd, hogy a szülők-gazdik egyszerre tudhatják biztonságban szemük fényét és a családi kedvencet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában