Helyi közélet

2024.03.26. 20:38

Barber shopban vágták le a lakásotthonban élő fiatalok haját – Galéria

Huszonnégy, állami gondoskodásban élő fiatalnak vágtak ingyen frizurát két szegedi Barber Shopban. Az üzletek tulajdonosa az Ágotás fiatalok fodrászpályázatát is támogatta: az ezen induló fiataloknak eszközöket ajándékoztak.

Timár Kriszta

A Barber shopban mindenkinek olyan haj készült, amilyet szeretett volna. Fotó: Karnok Csaba

Összesen 24, lakásotthonban élő fiatal kapott menő frizurát kedden a Barber Shop Budapest Feketesas utcai és az Árkádban lévő üzlete jóvoltából. Az ezeket üzemeltető vállalkozó évek óta támogatja az Ágota közösség fiataljait azzal, hogy ingyenesen vágja hajukat húsvét és karácsony előtt. 

 A csapatomnak és nekem is fontos, hogy segítsünk, adjunk olyanoknak, akik nem tudnák ezt a szolgáltatást megfizetni

 – magyarázta Takács Péter tulajdonos. Két üzletében 6-6 széken készültek egyszerre a fiúk frizurái, mindenkinek olyan, amilyet elképzelt magának.

F..kboy-os hajat szeretnék

 – mondta Posztós Krisztián, aki Szegvárról érkezett. 

Bár a barberek valószínűleg nem igényeltek ehhez magyarázatot, nekünk azért fotón is megmutatta a felül hosszú, alul felnyírt fazont. Arra a kérdésre, hogy a mindennapokban ki fogja majd ezt fazonírozni, ha elkezd nőni, mosolyogva csak annyit mondott: majd a lányok.

A szegedi Foltán József otthonban élő Balázsnak nem csak az volt fontos, milyen hajat készítenek neki, hanem az is, hogyan, ugyanis női fodrász szeretne lenni.  

Egy-két technikát azért remélem, el tudok lesni még úgy is, hogy ez férfi fodrászat 

– mondta.

Az akcióban többnyire Csongrád-Csanád vármegye 5 lakásotthonának lakói vettek részt, de érkezett két fiatal Bács-Kiskun vármegyéből is. Másfél óra alatt minden vágyott frizura elkészült, amelyet egy közös csoportképpel is megörökítettek. A fiatalok azonban nem csak ezt a kedves gesztust kapták a Barber Shop-os csapattól. Az Ágota közösség tehetséggondozó programja részeként meghirdette a Séró Show című pályázatot, amelyre kreatív, stílusos frizurákat kell készíteni, majd azokról fotókat küldeni. A pályázaton induló 12–25 év közötti fiataloknak a profi barberek hajvágáshoz szükséges eszközöket ajánlottak fel. Ezeket Török Zoltánné, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyei nevelőszülői, illetve gyermek- és lakásotthoni ellátásáért felelős területi igazgatója vette át a hajvágások végén Takács Pétertől.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában