Helyi közélet

2024.03.13. 13:58

Kampánybeszéd lett az évértékelőből

Félórás késéssel kezdődött Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere évértékelője szerdán. Bár a városháza sajtóreferense küldte ki a meghívót a Hódmezővásárhely logójával ellátott levélben és az eseményt a városháza dísztermében rendezték, az évértékelő kampányrendezvénnyé vált, ahol Márki-Zay Péter a város infrastruktúráját és közösségi felültét a saját-, illetve mozgalma és pártja javára használta. Márki-Zay Péter az évértékelőt úgy zárta, szavazzanak a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Tiszta Vásárhely csapatára.

Kovács Erika

Márki-Zay Péter a városháza dísztermében tartotta az évértékelőjét, nem választotta külön a polgármesteri és a párttevékenységét. Fotó: Kovács Erika

 Magyarország nem előre megy, hanem hátra, ezzel szemben Vásárhely előre megy

 – kezdte az évértékelőjét Márki-Zay Péter, majd a már jól ismert stílusában percekig az ország helyzetét taglalta.

A polgármester beszélt arról is, hogy Vásárhely a 25 megyei jogú város rangsorában a 10. helyre zárkózott fel, a közbiztonság, a közterületek állapota és a hulladékkezelés minősége tekintetében az első. Véleménye szerint a város a fideszes időkben a legkorruptabb volt az országban, most tettek feljelentést a gléderezés túlárazása miatt.

Az eredményeknél többek között megemlítette a szociális támogatásokat, a sérült honvédek anyagi segítését, a városháza északi homlokzatának és tornyának felújítását, a járda és úthálózat fejlesztését, a napelemes-, fürdő, kemping- és játszótér fejlesztéseket, az óvodák udvari játéklehetőségeinek bővítését, a fecskelakás programot és a kulturális rendezvényeket.

Beszéde nagy része politizálásból állt. Szokás szerint sűrűn emlegette Orbán Viktort és Lázár Jánost, Putyint, Erdogant. Népszerűsítette a saját pártját, és többször is kérte, hogy támogassák az Mindenki Magyarországa Néppártot szavazataikkal, összefogással váltsák le Orbán Viktor rendszerét. Kijelentette, szeretné, ha az MMN két képviselőt juttathatna az Európai Parlamentbe. Azt mondta, ha megválasztják EP-képviselőnek, akkor is marad Vásárhelyen.

Márki-Zay Péter a város pénzén egy 1000 fős, telefonos közvélemény-kutatást is végeztetett 2024. február 1. és 12. között a Medián Kft.-vel. A közvélemény-kutatás több kérdése a pártok helyi népszerűségéről szólt, többek között a saját maga és Lázár János tevékenységét is mérette a lakosság pártreferenciáját is figyelembe véve. Külön kérdés szólt arról, hogy elégedettek-e a vásárhelyiek Lázár János munkájával. Az évértékelő végén megismételte, szavazzanak a választáson a mozgalma jelöltjeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában