Óföldeák

2024.03.07. 10:30

Korszerűbb lett a rendelő Óföldeákon

Szabó Imre

Az átadott eszközök az óföldeáki rendelő betegeit fogják szolgálni. Fotó: Óföldeáki önkormányzat

A falu háziorvosa, Pénzes Erzsébet a napokban nagy értékű diagnosztikai eszközöket kapott a helyi rendelő számára. A doktornő a műszereket a községházán, Simonné Sinkó Erika polgármestertől vette át. Az önkormányzat ezeket központi pályázati támogatással tudta beszerezni. 

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a község 5,2 millió forintot nyert. Az összeghez a képviselő-testület 275 ezer forint önerőt biztosított. A pénzből az önkormányzat korszerűsíteni tudta a háziorvosi rendelő felszereltségét.

Csupán saját forrásból mindezt biztosan nem tudtunk volna megvásárolni

 – hangsúlyozta Simonné.

Közülük nyolc orvosi célokat szolgál, egy pedig informatikai jellegű. A rendelő kapott többek között elektromos fonendoszkópot, a szisztolés vérnyomást mind a négy végtagon egyidejűleg mérő műszert, két vénakeresőt és egy az erek állapotát, rugalmasságát, a szív teljesítményét vizsgáló készüléket, valamint egy laptopot, amihez az új eszközök csatlakoztathatók, az eredményeket pedig rögzíteni tudja.

A polgármester a fejlesztés jelentőségéről azt mondta, hatására hatékonyabbá, modernebbé és szakszerűbbé vált a betegellátás a községben.

Erre egyebek közt az itt nagy számban élő idősek miatt volt szükség, de abban is bízunk, hogy a jobb körülmények a fiatalok számára is vonzóbbá teszik Óföldeákot 

– tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában