Újszentiván

2024.03.21. 07:40

Önkéntes tűzoltó egyesület alakult - GALÉRIA

Suki Zoltán

Öreg autó, de még működik és oltani is lehet vele. Fotó: Karnok Csaba

Kádár Sándor parancsnokságával alakították meg az újszentiváni önkéntes tűzoltó egyesületet. A hivatásos tűzoltóként is dolgozó parancsnok elmondta, hogy már felvették a kapcsolatot a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, ahol örömmel fogadták őket. Előreláthatólag 15 tagjuk lesz, és rövidesen megkezdik a képzésüket a vármegyei igazgatóságon. Az egyesületnek két, korábban már használt járműve van, amelyek oltásra is alkalmasak, de van olyan kocsijuk is, amivel műszaki mentésekhez vonulnak majd.

Kádár Sándor elmondta azt is, hogy az egyesület együttműködik a szegedi tűzoltókkal is. A parancsnok hozzátette, hogy nemcsak a tüzek oltásában számíthatnak rájuk a helyiek, hanem például ha vihar van, és balesetveszélyes faágakat kell eltávolítani, abban is szívesen segítenek majd.

Jelenleg Magyarországon több mint hatszáz önkéntes tűzoltó egyesület működik. Tagjaik önként, fizetség nélkül, szabadidejükben végzik feladataikat. A szaktevékenység mellett a szervezeteknek célja a helyi, illetve tűzoltó hagyományok ápolása, a közösség összetartása, az utánpótlás-nevelés, de gyakran polgárőr, településőri feladatokat is ellátnak.

Újszentivánon egyébként egy múzeumot is kialakítottak, ahol tűzoltó relikviákat is láthatnak a látogatók. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában