Helyi közélet

2024.03.10. 13:57

Piacoztak a Heti Betevősök Makón

Szabó Imre

A Heti Betevő piacozó csapata. Fotó: Szabó Imre

Különleges módon gyűjtött adományokat karitatív munkájának folytatásához a Heti Betevő makói csapata – ők azok, akik kéthetente éttermi minőségű ebéddel vendégelik meg a helyi rászorulókat. Néhányan közülük nemrég összefogtak, és az otthon fellelt, illetve nekik felajánlott, rokonoktól, ismerősöktől kapott használt holmikat kivitték a makói piacra, hogy az adok-veszek vásáron eladják őket. A bevételt természetesen az ételosztás céljaira fordítják. 

 Rendszeresen, minden hónapban itt vagyunk

 – mondta közülük az egyik önkéntes, Erdei Imréné. Pultjuknál egyébként nem csak vásárolni lehetett mindenféle csecsebecsét, de pénzadományt is lehetett dobni egy dobozba. 

A Heti Betevő országos mozgalma a fővárosból indult 2013-ban. Makón először 2014-ben, tehát 10 éve volt ételosztás. Itteni csapatuk jelenleg mintegy tucatnyi állandó önkéntesből áll, de alkalmanként akár 30-an is csatlakoznak hozzájuk. 

Az indulás óta több mint kétszázszor kínáltak meleg élelmet azoknak, akik nehéz helyzetben vannak. Ennek a hátterét egyrészt központi gyűjtésből teremtik meg, de helyben is segít sok vállalkozó, magánszemély. Lehet nekik utalni, és perselyeket is helyeztek ki szerte a városban.

A Heti Betevő országos mozgalma a fővárosból indult 2013-ban.
Fotó: Szabó Imre

A következő ételosztás szombaton fél 12-től lesz a szokásos helyen, a Királyhegyesi utcai nyugdíjas klub udvarán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában