Helyi közélet

2024.03.27. 21:52

Segít a makói városháza

Szabó Imre

A makói városházán tartott ülés hangneme nyugodt volt, kevés volt a vita. Fotó: Szabó Imre

Harangszóra ért véget a makói képviselő-testület szerdai ülése, amelyen többek között kiderült: továbbra sem kell talajterhelési díjat fizetniük Makón azoknak, akik nem csatlakoztak a szennyvízhálózatra, pedig a lehetőségük megvolna rá. A rákötést ösztönző büntetés összege az elfogyasztott ivóvíz mennyiségének megfelelően 1800 forint volna köbméterenként. 

Elhangzott az ülésen az is, hogy a városban található 11 267 ingatlanból 10 112-ben lehetséges a csatlakozás a hálózatra, és ezek hét százalékát, 710-et nem kötöttek rá a rendszerre. A mentesítés az idei évben összesen 50 milliósra becsülhető megtakarítást jelent ezekben az esetekben. A csatlakozás költségeihez egyébként kamatmentes hitelt is ad az önkormányzat. 

Döntés született arról is, hogy további, a ContiTech makói üzeméből elbocsátott dolgozókat támogat az önkormányzat. A korábbiakhoz hasonló feltételekkel március 1-jei határidővel meghirdetett pályázatra négyen jelentkeztek. Egy érdeklődő nem felelt meg a kiírásnak, így ezúttal hárman kaptak fejenként 120 ezer forintot. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában