Szegedi egyetemi hírek

2024.03.17. 08:30

Több mint harmincezren jelentkeztek az SZTE képzéseire

Több mint nyolcezren jelölték meg az első helyen a Szegedi Tudományegyetemet az Oktatási Hivatal adatai alapján az idei felsőoktatási felvételi eljárásban. Jelentősen emelkedett az agrár, az orvos- és egészségügyi, a műszaki és a pedagógusképzési területekre jelentkezők száma.

Koós Kata

A szegedi egyetem a harmadik legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény. Archív fotó: Frank Yvette

Közzétette az Oktatási Hivatal a felvételizők adatait, amelyekből kiderült, hogy 2024-ben csaknem 33 ezren, ebből 8395 jelentkező az első helyen jelentkezett a Szegedi Tudományegyetem képzéseire. Ezzel az SZTE a harmadik legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény – tájékoztatott az egyetem közleményében.

A legtöbben, 7153-an a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kart választották. Népszerű volt a Természettudományi és Informatikai Kar is, oda 5537-en jelentkeztek. A Juhász Gyula Pedagógusképző Karon 4316-an szeretnének tanulni. A meghirdetett 348 szak közül a legnépszerűbb a pszichológia, a programtervező informatikus, a gazdálkodási és menedzsment, a jogász és az általános orvos képzés.

A felvételi eljárás soron következő lépése az egyetemeké lesz, amelynek során elektronikus hírlevélben veszik fel a kapcsolatot a jelentkezőkkel, és folyamatosan tájékoztatják őket a tudnivalókról.

A jelentkezők az interaktív pontkalkulator.szte.hu oldalon tanulmányi és érettségi eredményeik alapján már most kiszámolhatják várható pontjaikat. A pontgyűjtéshez a következő hónapokban az egyetem minden jelentkezőjének azt ajánlotta, hogy ingyenesen végezzék el a Coursera for SZTE programon belül a Tanulás tanulása kurzust. A program részleteiről az egyetem felvételizőknek szóló oldalán találhatnak részletes információkat.

A jelentkezők március 25-től július 10-ig tölthetik fel a még hiányzó dokumentumaikat a felvi.hu rendszerébe, és ugyaneddig módosíthatják a megjelölt szakok sorrendjét is. A ponthatárokat várhatóan július 24-én állapítják meg, amelyek kihirdetését Szegeden idén is a Pont ott partival várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában