Jövő héten kezdődik a munka a mórahalmi Kissori úton

2024.03.07. 08:20

Utak, járdák épülnek a lakónegyedben

Járdák, utak és csapadékvíz-elvezető épül a Mórahalmon a Kissori úti lakónegyedben. A munkálatok jövő héten kezdődnek. A beruházásról Nógrádi Zoltán polgármester lakossági fórumokat tart majd keddenként, ahol részletesen beszámolnak a fejlesztés menetéről és a lakók teendőiről.

Arany T. János

Megújul a terület. Utakat, járdákat kapnak a mórahalmi Kissori úti lakónegyed utcái és ahol még nincs, csapadékcsatornákat építenek. Fotó: Török János

Az elmúlt években több új lakónegyeddel bővült Mórahalom, a városból Ásotthalom felé kivezető Kissori úton egy teljesen új rész, az Alsóváros épült ki. A város beruházásában március közepén elindul az új negyed utcáinak út- és járdaépítése, illetve a még el nem készült csapadékcsatornák kivitelezése.

Aszfaltozott utat építenek minden még földutas utcában összesen 2000 méter hosszan. Út létesül a Bálint Sándor, a Tanács, Volford, Babarczi, Masa és Kószó utcákban. A Bálint Sándor utcai aszfaltúthoz csatlakoztatják a Kisvasút, Tavasz, Kalász és Földműves utcák meglévő aszfaltsávját, így ez utóbbiak nem lesznek többé zsákutcák. Térkövezett járdát építenek a Tanács, Volford, Babarczi és Kószó utcák Észak-nyugati oldalán, a Masa utca északi oldalán és a Bálint Sándor utcában (a Munkácsy Mihály és Kószó utca közötti szakasz déli oldalán). Nyílt árkos csapadékcsatorna készül a Kószó utca délkeleti oldalán 121 méter hosszan. Zárt csővezetékes csapadékcsatorna épül a Bálint Sándor utcában (a Szegfű utcától egészen a Földműves és Kalász utcák közötti szakasz feléig), onnan nyílt árok marad burkolatlanul egészen a Kissori útig. Az építkezés tervezett kezdési időpontja 2024. március 16., befejezése április végére várható.  A járdákat nyáron építik.

Nógrádi Zoltán polgármester a szakemberekkel közösen több lakossági fórumot is tart majd a munkálatokról, ahol beszámolnak az ütemezésről, és tájékoztatják a lakókat a szükséges teendőkről. Az elsőt a Bálint Sándor utcai ingatlantulajdonosok részére március 12-én, jövő kedden rendezik 18 órától a városháza első emeleti dísztermében. A Tanács és Volford utcai tulajdonosokat március 19-én, a Babarczi, Masa, Kószó utcai és Erzsébet királyné úti lakókat pedig március 26-án, kedden várják szintén 18 órától ugyanott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában